bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Nihat Oktay,”Bafra’da TİGEM’in Eli Kolu Bağlandı”

SİYASET

CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, CHP olarak TİGEM Karaköy Tarım İşletmeye sahip çıkacaklarını genel başkan yardımcısı Haluk Koç ile konuyu meclise taşıyacaklarını söyledi.

CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, CHP olarak TİGEM Karaköy Tarım İşletmeye sahip çıkacaklarını genel başkan yardımcısı Haluk Koç ile konuyu meclise taşıyacaklarını söyledi.

 

CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, ”TİGEM Karaköy Tarım İşletme bizim Bafra’mızın yüz akı, yani TİGEM’ler Türkiye’nin yüz akıdır. Türkiye’de 11 tane TİGEM’in satışa sunulduğunu, bunlardan 4’ünün gerçekleştiğini, en sonda geriye kalanların yani Bafra’daki TİGEM’de dahil, 25 Aralıkta kesit son başvuru konusunda haberler aldık. Çevre köylerinden muhtar arkadaşlarımız ve işçi arkadaşlarımızda yanımıza geldi. Bizleri uyardılar. Gerçekten Bafra’daki TİGEM Bafra’nın yüz akıdır. Jersey ineklerin TİGEM Karaköy Tarım İşletmede yetişmesi, yani Karadeniz Bölgesi hava şartlarına göre Jersey inekler yetişmiştir. Yani bu Jersey inekler 20-30 yıldır deneme sonucu yetişmişlerdir. Tohum Islah Laboratuarı da kullanılmamaktadır. Bafra TİGEM’de yetiştirilen koyunlar, Amasya’ya kaydırıldı. Kısacası Bafra’daki TİGEM’in eli kolu bağlandı” dedi.

 

CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, “TİGEM Karaköy Tarım İşletmenin 30 yıllığına kiraya verildiği söyleniyor. Bunun yıllığını 1 Milyon 445 bin gibi böyle komik rakamla, yani bu rakamla, TİGEM Karaköy Tarım İşletmenin peşkeş çekilmesi ne Bafra’nın, ne Bafra yöresinin, ne de Karadeniz’in kabul edeceği bir şey değildir. Çünkü Bafra TİGEM Karaköy Tarım İşletme aynı zamanda, Türkiye’ye hitap eder.Bu konuda herkesin birlikte hareket etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.