bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Milletvekili C. Yılmaz Demir'den Kanun Teklifi

SİYASET

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, TBMM Başkanlığı'na 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi sundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, TBMM Başkanlığı'na 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi sundu.

 

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini ve gerekçesini TBMM Başkanlığı'na sundu. Sunulan teklifte, ambulans, itfaiye ile acil müdahale ve kurtarma araçlarının olay yerine intikaline engel olan araç sürücülerine cezai işlem uygulanması öngörülüyor.

 

Milletvekili Demir, sunduğu dilekçenin gerekçesinde, "Ambulans, itfaiye ile acil müdahale ve kurtarma araçlarının, çarpık kentleşmenin ve kimi sürücülerin sorumsuz davranışları sonucu olay yerine geç intikal edebilmekte ve bunun sonucunda ciddi kayıplar yaşanmaktadır. Zamanında müdahale ile kurtarılabilecek can ve mallar özellikle dar sokaklarda gelişigüzel park edilen araçlardan kaynaklı olarak kaybedilmektedir. Olay yerine gelen resmi görevliler mağdur ya da yakınları tarafından nahoş şekilde karşılanmakta kimi zaman da ciddi arbedeler yaşanmaktadır. 2918 sayılı Trafik kanunundaki boşluktan kaynaklı olarak çoğu zaman bu türden vakalarda gecikmeye neden olan araçlara ceza dahi kesilememektedir. Söz konusu düzenleme ile sürücüler yangın ve acil müdahale durumlarını düşünerek daha dikkatli park etmeleri sağlanacaktır" ifadesini kullandı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.