bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kurt; "Koltuktan Güç Almaya Değil, Güç Vermeye Talibiz."

SİYASET

19 Mayıs İlçesi MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kurt “Köy, köy geziyor.”

19 Mayıs İlçesi MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kurt “Köy, köy geziyor.”

 

Düzköy ve Kuşkayası köylerini ziyaret eden Kurt, “Bütünşehir yasası ile köy tüzel kişilikleri kapatılıyor. Köy tüzel kişiliğine ait tüm varlıklar belediyelere devredilecek. Tüm altyapı hizmetleri, imar, ruhsat, harçlar, vergiler, çöp hizmetleri, temizlik, karla mücadele gibi birçok hizmet ve alanda değişimler olacak. Ben bu toprakların bir evladı olarak bu bütünşehir geçiş sürecinde asla sizi yalnız bırakmayacağım” dedi. Kurt, “ Karadenizin ortasında, Nebiyan Yaylasının eteklerinde su sorunu var, bunu fıkra olarak anlatsak kimse inanmaz, bu ve bunun gibi sorunlarımızda hep bir ve birlik olur isek bu sorunları birlikte çözeriz. Önce inanmak gerek, bizde de sizlerden aldığımız güç ile bu inanç vardır.” dedi.

 

KOLTUKTAN GÜÇ ALMAYA DEĞİL, GÜÇ VERMEYE TALİBİZ.

 “Bazı insanlar vardır, oturduğu koltuktan güç alır, bazıları ise güç verir. Biz koltuktan güç almaya değil güç vermeye talibiz. Allah, koltuktan güç almayı sadece halka hizmet için nasip etsin. Unutmayalım ki koltuklar hiç kimseye "anasından, babasından" miras değil” dedi.

 

MAHALLE DEĞİL, KIRSAL MAHALLE OLUYORUZ.

Kurt, “Yasa diyor ki, köy statüsü kalkıyor, mahalle oluyor. Bu köylerimize mahalle dersek hizmette eşitliği sağlamak ile ilgili hata yaparız, hata yaptırırlar. Bu köylerimiz “Kırsal Mahalledir” kırsal mahallelerimizin de yatırıma ve hizmete çok daha fazla ihtiyacı vardır” dedi.

 

KURT, TÜRK SİYASİ VE İDARİ TARİHİNE YENİ TERİMLER KAZANDIRMIŞ OLDU; “KIRSAL MAHALLE” ve “KENTSEL MAHALLE”

Haber üzerine kendisi ile görüştüğümüz 19 Mayıs İlçesi MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kurt “Köy tüzel kişiliklerinin kapatılması ile oluşan mahallelere, merkez mahallelerin statüsüne yaklaştırmak için , daha iyi hizmet ve pozitif ayrımcılık gerekli. Bu nedenle Köy den mahalleye dönen yerleşim alanlarına “kentsel mahalle” olana kadar “Kırsal Mahalle” diyeceğiz. Kentsel mahallelerimiz ile kırsal mahallelerimizin temel eksiklikleri ve hizmet ihtiyaçları çok farklı. Kırsal mahallelerimizin altyapı ve ulaşım sorunları gibi temel konular dahil tüm ihtiyaç duyduklarında yanlarında olacağız” dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.