bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Köktaş, Temayül Yoklaması İle İlgili Açıklama Yaptı

SİYASET

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, 27 Ekim pazar günü yapılan teşkiat temayül yoklaması konusunda kamuoyunda çıkan spekülasyonlar hakkında bir açıklama yaptı.

 AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, 27 Ekim pazar günü yapılan teşkiat temayül yoklaması konusunda kamuoyunda çıkan spekülasyonlar hakkında bir açıklama yaptı.


AK Parti İl Başkanı Fuat köktaş, yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi: "30 Mart 2014 yerel seçimleri için yapılan teşkilat içi temayül yoklaması 27 Ekim 2013 günü hiç bir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır. Temayül yoklamamız AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve komisyon başkanımız Mustafa Elitaş beyin gözetiminde teşkilat üyelerimizin yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleşmiştir. Temayül yoklamasında şeffaf sandıklara delegasyonun kullanmış olduğu oy zarfları, komisyon tarafından herkesin gözü önünde sayılıp, mühürlü torbalara koyularak Ankara"ya gönderilmiştir. AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilen mühürlü torbaları açıp, sayım işlemini yapacak olan komisyon bellidir. Bu komisyon 10 kişiden oluşmaktadır. Komisyon sayımı ve tasnifini yapıp, gerekli bilgileri Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beye rapor olarak sunacaktır. Dolayısıyla henüz genel merkezde mühürlü halde bulunan sayımı yapılmayan torbalar içerisinde ne olduğunu kimsenin bilmesi mümkün değildir. Temayül yoklamasından sonra bazı aday adayı arkadaşlarımız, ilçelerinde kendilerine daha çok teveccüh olması gerektiğini arzu ediyor olabilirler. Bu bir temennidir. Bu bir arzudur. Bu bir hissiyattır. Kesinlikle sandık sonuçları hiçbir şekilde sayımı bitmemiş ve açıklaması zaten yapılmayacak olan bir yoklamadır. Bu sandıktan birinci, ikinci, üçüncü diye bir sıralamanın telafuz edilmesi, kamuoyuyla paylaşılması, kendilerine bir güç olarak destek olarak algılanması doğru bir davranış değildir. Temayül yoklamasının aday belirlemede tek başına ve yeterli bir sonuç olmadığını AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerine gittiği günden itibaren hep söylüyoruz. Bu bir veridir, bir kriterdir. Değerlendirmeye alınması gereken önemli bir veri olarak görmekteyiz. Dolayısıyla kamuoyu ve teşkilatlarımız şunu bilsin ki temayül yoklamasının birincisi, ikincisi yoktur. Herkes sonucu merak ediyor olabilir. Ama bu sonuçların açıklanmayacağının altını bir kez daha çiziyor, kamuoyuyla paylaşmak istiyorum"

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.