bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Dershanelerin Kapatılması Tarihi Bir Yanılgıdır

SİYASET

Saadet Partisi adayı Selçuk YILDIRIM şu günlerde gündemi yoğun şekilde işgal eden dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

 Saadet Partisi adayı Selçuk YILDIRIM şu günlerde gündemi yoğun şekilde işgal eden dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Yıldırım açıklamasında şunları ifade etti.

‘’Öncelikle uzun yıllar Özel Öğretim Kurumlarında öğretmenlik ve idarecilik yapmış birisi olarak dershanelerin kapatılması konusunda Sn. Başbakan’ın yanlış bilgilendirildiği kanaatindeyiz. Dershanelerin kapatılma gerekçeleri kamuoyunu ve bu işin içinden gelen birileri olarak bizleri tatmin etmemektedir. Zaten bu gerekçeler kendi içinde de birçok çelişkiyi barındırmaktadır.

1.Gerekçe; Dershaneler Eğitimde fırsat eşitsizliğine sebep oluyor!

Bu gerekçenin geçerli hiçbir tarafı yoktur. Tam aksine, dershaneler, çeşitli dernekler ve vakıflar sağladıkları bir kısım imkânlarla(Barınma, Burs vb.) gelir düzeyi belli bir limitin altında olan ve özellikle köylerde bulunan öğrencilerin bu imkânlarla üniversiteye gitmelerinin yolu açılmıştır. O halde şunu söylemek asla abartılı olmaz. Bu düzenleme Anadolu çocuklarının önünü kesmeye yönelik ve sistemdeki eşitsizliği büyütecek bir düzenlemedir.

2.Gerekçe; Veliler gereksiz bir ekonomik yükün altına giriyorlar!

Buda geçerli bir gerekçe olamaz. Merkezi sınav sistemiyle yerleştirmelerin olduğu bir sistemde, okuldaki açığını dershane sistemiyle kapatan öğrenciler bu defa özel derse yönelerek, çok daha ağır bir ekonomik yükün altına girecekleri aşikârdır. Zaten yıl boyunca dershaneye ödenen para, bir çocuğun bir yıl boyunca hafta sonu harcayacağı harçlıklarından daha azdır. Ekonomik yük nedeniyle çocuklarını dershaneye gönderemeyen veliler, çok daha maliyetli olan ve özel okula dönüştürüleceği iddia edilen sisteme çocuklarını nasıl göndereceklerdir.

Sonuç olarak; 12 yılda Milli Eğitimin veremediğini, 1 yılda veren ve anormal bir özveriyle çalışarak çürümüş olan eğitim sistemini ayakta tutan dershaneler yerine okulların kapatılması daha mantıklı gözükmektedir.

Bafra kamuoyuna saygılarımızla…

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.