bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Yılmaz, İlçelerimizde Yol Haritamız Hazır

SİYASET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 30 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçim'inde Samsunluların kenti 17 ilçesiyle birlikte 2019 hedefine ulaştıracak ve marka şehir yapacak doğru belediye başkanlarını seçip iş başına getireceğine inandığını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 30 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçim'inde Samsunluların kenti 17 ilçesiyle birlikte 2019 hedefine ulaştıracak ve marka şehir yapacak doğru belediye başkanlarını seçip iş başına getireceğine inandığını söyledi.

 

Başkan Yılmaz, Karadeniz Bölgesi'nin başkenti konumundaki Samsun'u 5 yıl içinde alt yapı sorunlarını çözmüş, her alanda gerçekleştirdiği yatırımlarla ilçesiyle birlikte kalkınmış, gelişmiş, halkın yaşam kalitesini artırıcı daha farklı, modern ve estetik değeri yüksek bir kent haline getirmeyi arzuladıklarını kaydetti.

Büyükşehir Yasası ile birlikte büyükşehirlerin ilçeleriyle birlikte kalkınma ve gelişme sürecinin 1 Nisan'da start alacağını belirten Yılmaz, “ 5 yıllık dönemde büyükşehirlerdeki hızlı gelişim, dönüşüp ve kalkınma süreci merakla bekleniyor. Milli mücadelenin başladığı Samsun'da 2019'a uzanacak yeni dönemde büyük projeler hayata geçecek. Bir çoğunun çalışmaları daha önce başlarken, diğer büyük vizyon projeleri ise 30 Mart seçiminden sonra start alacak.” Diye konuştu.

İLÇELERİMİZDE YOL HARİTAMIZ HAZIR

Milli mücadelenin başlangıcının 100. yıl dönümüne hazırlık süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bu süre zarfında Samsun'da çok şeyin değişeceğini belirtti. Öncelikle ilçelerde yaşam koşulları da dahil her türlü sorun, ihtiyaç ya da beklentiye ilişkin hazırlık çalışmalarını aylar öncesinden tamamladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, 2019 yolculuğunun tüm vatandaşların daha yakın, iyi ve kaliteli hizmet alabilecekleri bir dönem olacağının altını çizdi.

MARKA DEĞERİ YÜKSEK BİR ŞEHİR OLACAĞIZ

Samsun'un 2019 hedeflerinden bazılarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Denizle kent arasındaki engellerin kalkmasıyla Samsun’un deniz memleketi olduğunu hissettik. Bu memnuniyeti geliştirelim istiyoruz. Samsun sahilleri buna müsait. Özellikle bu Bandırma Gemi Müzesi ile Kurupelit Körfezi arasındaki bölüme hakim olduk. Burası 22 kilometrelik bir şerit. Etüt ve plan yaptık, bunu Bafra’ya kadar uzatmamızın önünde hiçbir engel yok. Hatta Kuş Cenneti'ne kadar tamamen sahilden gidebiliyoruz. Bunu yaptığınızda da marka değeri olan bir şey çıkıyor ortaya. Türkiye’nin değil, belki de dünyanın rekreasyonu tamamlanmış, tatil köyü gibi işletilen, en uzun sahil kordonuna sahip bir şehir olma unvanına kavuşturuyor bu bizi. Kuş Cenneti'ne kadar 50 kilometrelik bir sahil yolu ve şeridinden bahsediyorum. 50 kilometrelik, etrafında kafeleri, dinlenme alanları, plajları, tenis kortları, küçük hayvanat bahçeleri, çeşitli eğlence atraksiyonları, balık lokantaları vb alanların olduğu büyük bir tatil köyü yaratabiliriz. Bu bizim önümüze koyduğumuz 2019 vizyonu projelerimizden birisidir. " diye konuştu. 

KENTİMİZ ESTETİĞİ GÖZ KAMAŞTIRACAK

Şehirlerin Dünya'da marka olmasında tarihi, kültürel, turistik ve estetik özelliklerinin büyük katkı sağladığının altını çizen Başkan Yılmaz, "Bizim şehrimizde de tarihi, kültürel, turistik ve estetik görünümü olan yerlerimiz var. Bunları bu süre zarfında gün ışığına çıkaracak ve canlandıracağız. Turizme dönük yatırımlarımızla birlikte Samsun'un tanıtımını artıracağız. Bunun yanında Saathane Meydanı Projesi, sahil yolu projesi gibi yaşam konforunu artıracak projelerimizin de tamamlanmasıyla marka olmuş şehirlerdeki tamamlayıcı özelliklere şehrimizde yaşayanlar da sahip olmuş olacak. Onun için 30 Mart seçiminden sonra bu 5 yıllık süreci daha çok çalışarak ve koşarak geçireceğiz." şeklinde konuştu.

GELECEĞE TÜM HALKIMIZLA YÜRÜMEK İSTİYORUZ

Merkezi hükümetin destekleri, kamu ve özel sektör yatırımları ve yerel yönetimlerin hayata geçirdiği projelerle Samsun'un moralli ve geleceğe umutla bakan bir kent haline geldiğine de değinen Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; ''Samsun yelkenine rüzgarı doldurdu ve geleceğe doğru gidiyor. Milli Mücadele'nin 100. yıl dönümü olan 2019'a ilişkin kendimize ait farklı ve özel projeksiyonlarımız var. Samsun'un otelleri, alış veriş merkezleri, sahilleri, turizm potansiyeli, üniversiteleri, ekonomisi, sanayisi, eğitim başarıları ve uluslar arası sağlık imkanları ile birlikte Türkiye'nin adeta küçük İstanbul'u olmasını arzuluyoruz. Bütün derdimiz ve çabalarımız, bu ideallerin gerçekleşmesi için. Halkımız bunu hak ediyor. Halkımızın geleceği için iyi olduğunu düşündüğümüz ne varsa, yapılması gereken neyse onu hep birlikte yapmak istiyoruz. Bu yüzden desteklerini bekliyoruz.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.