bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Necattin Demirtaş; “Ben İyi Parti’ye Misafir Olarak Geldim”

SİYASET

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle Samsun’da görev yapan basın mensupları ile Ihlamur Cafe ve Restaurantta düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle Samsun’da görev yapan basın mensupları ile Ihlamur Cafe ve Restaurantta düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine konuşan Başkan Necattin Demirtaş, "18 yaşından 64 yaşına kadar belli bir siyasi kimlik ve düşüncede yaşamış biriyim. Asla makam, mevki, yer, görev elde etmek için hiç bir çabam olmadı. Halkıma faydalı olacağına inanırsam başka bir partiye giderim. Bu; MHP olur, BBP olur, hatta AK Parti de olabilir” ifadelerini kullandı.

31 Mart Yerel seçimlerinde MHP’den adaylığının açıklanması amacıyla Ankara’ya gittiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş, “Biz adaylığımızın açıklanmasını beklerken, dur dediler. Sonrasında İlkadım’da aday çıkartılmaması kararı verildiğini öğrendik. Biz de Ankara’dan bu şekilde Samsun’a döndük” dedi.

BEN GİDİP DE ‘BENİ ADAY YAPIN’ DEMEDİM

MHP’ye dönmek konusunda anket yaptırıp yaptırmadığının sorulması üzerine konuşan Belediye Başkanı Demirtaş, "İYİ Parti Samsun İl Başkanlığında aday gösterildiğimde oradaki arkadaşlarımız bana ‘Başkanım siz her yerde ülkücüyüm diyorsunuz, yarın seçimi kazandığın zaman burada durmayacaksın gibi durum var’ dediler ve ‘Gidecek misin?’ diye sordular. Ben de dedim ki ‘İYİ Parti’li değilim, CHP'li de değilim. İkisi kendi arasında ittifak etti bana teklif getirdiler. Ben gidip de ‘beni aday yapın’ demedim. Onlar bana geldiler ‘adayımız ol, seninle seçimi kazanırız’ dediler. Yani; İYİ Parti, CHP ve Necattin Demirtaş İlkadım Belediye Başkanlığı için ayrı bir ittifak oluşturmuş oldu. Ben de Necattin Demirtaş olarak seçime girmeyi kabul ettim” diye konuştu.

BEN İYİ PARTİ’YE MİSAFİR OLARAK GELDİM

Adaylık görüşmeleri sırasında kendilerine de düşüncelerini açık bir şekilde söylediğini ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, “Ben İYİ Parti’ye misafir olarak geldim'. Misafir olarak buraya geldiğimde kendine kendine şunu söylemem lazım. Öyle bir ortam bulmalıyım ki kendime zaten burası benim evimmiş diye söylemem lazım. Bu misafir ne zaman gidecek diye gözlerseniz ben zaten orada durmam dedim. Bunlar seçim öncesinde oluyor. Ben şuan da 64 yaşındayım. 18 yaşından bu yaşıma kadar belli bir siyasi kimlik ve düşüncede yaşamış biriyim. Ben icraatımda hangi partili diye muamele yapmam. Tüm çalışanlarımı Allah'ın bir emaneti olarak görürüm. Hizmet yaparken de bu noktada hareket ederim" şeklinde konuştu.

SEÇİMİ KAZANDIĞIM GÜN SİYASİ KİMLİĞİMİ BIRAKTIM

2019 seçimlerinde her kesimden kendisine oy verildiğini belirten Başkan Demirtaş, "Seçimi kazandığımda bana oy veren vermeyen herkesin belediye başkanıyım dedim. Bizim sorgulamamızın esas sebebi şudur; İYİ Parti’liler gelir mi gelmez mi diye bakıyor. CHP orada mı kalacak burada mı kalacak diye bakıyor. MHP bize gelir mi gelmez diye bakıyor. Bu tür hikâyelerde anlatılacak birçok şey var. Tablo böyle olunca herkes kendine göre bir yorum yapıyor. Kimlik itibariyle yakınlık itibariyle olaya baktığınız zaman ülkücü kimlikli bir adamım. Bize yakışan şudur; Necattin Demirtaş bu yaşına kadar bir koltuk elde etmek için makam, mevki değiştirmek için hiç böyle bir derdi olmadı. 2014 seçimlerinde herkes bize ‘seçimi kazanacak’ dedi ama kaybettik. Ben inançlı bir insanım. Allah nasip ederse bu işler oluyor. Şu anda ben belki Türkiye'de en zor olan işlerden birini yaptığımız için biraz da bunlar muhatabız. AK Parti’li bana oy verdi, CHP'li, İYİ Parti’li bana oy verdi. MHP'nin yüzde 95'i bana oy verdi. İlk defa benim hayatımda Faziletçiler bana oy verdi. Bunu başarmış olmak insana apayrı bir mutluluk veriyor. Hizmet noktasındaki problemleri aşmak için irade gösterebilir. Bunun dışında asla bir makam, mevki, yer, görev elde etmek için hiç bir çabam olmaz. Şartlar bu şehirle ilgili bir şey yapmamız gerektiğinde başka yere geçeceğimiz konusunda aklım kanaat gelirse giderim. Necattin Demirtaş kendi geleceği için yerini oynatmaz. Halkla ilgili ülkemle ilgili sorun olacaksa elbette ki oynatırım. Bedel ödenecek ise canımızı da veririz. Bu ülke için can vermekten öte çok çalışmak gerektiğini yaşayarak öğrendik" ifadelerini kullandı.

HALKIMA FAYDALI OLACAĞINA İNANIRSAM YAPARIM

Topluma hizmet götürmek açısından gurur yapmanın bir gereği olmadığını söyleyen Başkan Demirtaş, “Bizim şu anda bu hizmeti götüremeyeceğimiz yönünde kanaatimiz yok. Şu anda ihtiyaç yok. Ama ileride olursa diye açık kapı bırakma sebebi bu. Benim kendi açımdan koltuk elde etmek için bir hamle yapmam. Onu anlatmaya çalışıyorum. Ama ileride bu işi götürmekte halkıma faydalı olacağına inanıyorsam bunu yaparım. Niye yapmayayım. Topluma hizmet götürmek açısından gurur yapmanın bir gereği yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.