bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Armutçu; “Bu Gidiş Ülkenin İflası İle Sonlanacaktır”

SİYASET

Saadet Partisi Samsun İl Binasında gerçekleşen aylık divan toplantısında, İl Başkanı Temel Armutçu, Terme ilçesinde seçilen 7 meclis üyesine plaket takdim etti.

Saadet Partisi Samsun İl Binasında gerçekleşen aylık divan toplantısında, İl Başkanı Temel Armutçu, Terme ilçesinde seçilen 7 meclis üyesine plaket takdim etti.

Armutçu: "Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Samsun'umuzda tüm entrika ve karalamalara rağmen dik duruşlarından taviz vermeden, seçimlerde başarı gösterip meclis üyesi seçilen arkadaslarımın, Hak adalet ve hoşgörü ile millî görüş'e yakışan bir hizmet sunacaklarına inanıyor ve kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Ardından Türkiye ve dünya gündemi hakkında açıklamalar yapan Armutçu; "Dış politikada savrulduk, itibarımız kalmadı, ekonomide deniz bitti, sonuç tam bir hüsran. Tarım tamamen yok edilmiş, sanayinin S'si kalmamış, üretim yerini tüketime, tasarruf yerini israfa bırakmış. Adalet bitmiş enkazı kalmış, velhasıl 100’lerce danışman milletle sayın Cumhurbaşkanı arasında köprü değil, sadece set oluşturuyorlar görünen bu...

Emirle, talimatla, tehditle faiz düşürülmez! Bu bir sistem meselesidir, çarklar dönmüyorsa, üretim yoksa vatandaşın alım gücü kalmamışsa, istersen faizi üçe beşe indir hiçbir faydası yoktur.

%17 faizle kim parayı alacak, ne üretecek, nasıl satacak, aldığı krediyi nasıl ödeyecek? Faiz üretimle ihracat artışı ile adaletin ve hukukun işletilmesiyle düşer. O zaman da dünya ülkeleri arasında sözü dinlenir, saygın, itibarlı bir yer elde edilir.

Ayrıca faiz'in sadece düşmesi değil kökten kaldırılması ve âdil ekonomik düzen'e geçilmesi gerekmektedir.

Üretmeyen, israf eden, ithalata dayalı bir politika çıkmaz sokaktır. Bu politikaların sürdürülmesi neticesinde, gelinen noktadan memnun olan bir avuç rantiyecinin dışında hiç kimse yoktur...

İç ve dış borç toplamı 500 milyar doları aştı, hükümet kıyıda köşede ne varsa sattı ve satmaya devam ediyor. Allah muhafaza bu gidiş ülkenin iflası ile sonlanacaktır!

Fındığa 16,5 - 17 tl taban fiyat vermişler diye övünüyorlar, yahu fındık randuman ile kaça düşer? Bu fındığa verdikleri taban değil aksine tavan fiyattır. Fındığı alacak esnaf kaldı mı onu da araştırmak gerek.

Fındık üreticisi TMO üretim merkezlerine çok uzak noktalarda olduğu kadar, her üreticinin fındığını almıyor ve kota uygulayıp 500 kg.lık bir alım yapıyor, bu üreticiye eziyetten başka bir şey değil... Yani her zamanki gibi üretici sahipsiz ve çaresiz bırakılmıştır." dedi.

Yorumlar (1)

FEBE55 5 Yıl Önce

hadi oradan hdp ile birlik oldunuz konusmayım

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.