bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

AK Parti’de Aday Adaylığı Başvurusu 1 Ekim’e Çekildi

SİYASET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yerel seçimlerde adaylık için geçerli olan başvuru tarihinin başlangıcının 21 Ekim’den 1 Ekim’e çekilmesinin ardından açıklama yaptı.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yerel seçimlerde adaylık için geçerli olan başvuru tarihinin başlangıcının 21 Ekim’den 1 Ekim’e çekilmesinin ardından açıklama yaptı. Erdem, “Partide görevli olanlar aday adayı olduğunda görevlerinden istifa edecek” dedi. Erdem, ilçe başkanlarının bulundukları yerde temayüle girip girmeyeceğine karar vermediklerini söyledi.

 

Yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala siyasi partilerde yaşanan hareketlilik devam ediyor. CHP’nin ardından aday adayları için başvuru tarihini kesinleştiren AK Parti’de son tarih 1 Ekim-1 Kasım arası olarak açıklandı. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan karara göre daha önce 21 Ekim olarak açıklanan tarih öne çekilmiş oldu.

 

Toplantının ardından netleşen tarih kimlerin aday adayı olabileceğini, nasıl bir yöntemin uygulanacağı konularını akıllara getirdi. Yerel seçim öncesinde belediye başkanlıkları ve meclis üyelerine yapılacak başvurular hakkında konuşan Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem süreci Egedesonsöz’e anlattı. Erdem, belirlenen tarih aralığında müracaatlar için ‘uzlaşı’ vurgusu yaptı.

 

GÖREVDEN İSTİFA EDİLECEK

1 Ekim-1 Kasım tarihleri aralığının partide belediye başkanlığı ve meclis üyeliğine aday olmak isteyen herkesi kapsadığını ifade eden Erdem, “Partide aktif görev alanlarında görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Eğer parti yöneticisi bu tarih aralığında başvurusunu yapacaksa görevinden istifa edecek. Diyelim ki bir ilçe başkanı bulunduğu yerde belediye başkan adayı olmak istiyor. Görevini kesinlikle bırakacak. Bu görevini başvuru yaptığı andan itibaren yapamayacak” dedi.

 

TEMAS KURUN

Parti yöneticisinin görevini bırakıp bırakmamak konusunda özgür olduğunu anlatan Erdem, karar vermeden önce genel merkez ile temas kurulmasının önemine değindi. Erdem, “İlçe başkanı şansı varsa istifa eder. Aday olmak istiyorsa görevini bırakır. Arkadaşlarımızın bu süreçte bizimle temas kurarak yol alacağını umuyorum. Ama görüşmelerimize rağmen olumsuz sonuç çıkması halinde ‘yine de ben aday olacağım’ diyorsa ona da diyecek bir şeyimiz yok. Kararını verdiyse ‘yerinde kal’ diyemez, dayatma yapamayız. Zaten sürekli yoklamalar yapıyoruz. Kişilerin durumları yapılan değerlendirme ve anketlerde ortaya çıkıyor. Partinin ilgili kurulları alandan bilgi alıyorlar” diye konuştu.

 

İLÇE BAŞKANLARI TEMAYÜLE KATILACAK MI?

Erdem, ilçelerde belediye başkanlarına aday olmak isteyen ilçe başkanlarının temayül (eğilim) yoklamasına girip girmeyeceği konusunu da değerlendirdi. Aktif görevde olan birisinin aynı zamanda temayüle katılmasının yanlış sonuçlar verebileceği fikri konusunda ise Erdem, “Temayül zaten adaylık başvurularından sonra yapılacak. O yüzden bir sorun olmaz. Ayrıca ilçe başkanlarının temayüle girip girmeyeceği konusuna karar verilmedi. Bunu ayrıca değerlendireceğiz. O konuda bir kesin karar yok. Bu konu erken” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.