bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ak Parti Samsun’da Kimlerle Yola Devam Edecek?

SİYASET

Samsun’da da Balıkesir’deki gibi bir strateji mi izlenecek?

 AK Parti'de ilçe adayları belli olmaya başlarken, açıklanan isimlerle ilgili bazı detaylar dikkat çekici.

 

AK Parti, Büyükşehirlerden başlayarak ilçe belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. İlk olarak; Adana, Antalya, Aydın ve Balıkesir şehirlerinin ilçe belediye başkan adaylarını açıklayan AK Parti'de özellikle Balıkesir'de mevcut başkanların yarıya yakınının aday gösterilmemesi dikkat çekici oldu. Açıklanan adaylarla, mevcut 5 belediye başkanı ile yola devam kararı alınırken, 4 ilçe belediye başkan adaylığında ise yeni isimlere yer verildi.

 

BALIKESİR'DE DURUM ÇOK İLGİNÇ

2009 yerel seçimlerinde Balıkesir'de 9 ilçe belediyesi kazanan AK Parti, 5 belediye başkanı ile yola devam derken, 4'ünde ise yeni isimlerle yola devam etme karaı aldı. Balıkesir ilçelerinden Bigadiç, Dursunbey, Gömeç ve Havran ilçelerinde mevcut başkanlarla yola devam edilmeyecek. Bigadiç'te mevcut başkan Mustafa Göksel yerine İsmail Avcı, Dursunbey'de Mehmet Ruhi Yılmaz yerine Ramazan Bahçıvan, Gömeç'te Nail Kocabıyık yerine Kazım Arslan ve Havran'da Hasan Lafçıoğlu yerine Emin Ersoy aday olarak gösterildi.

 

Adana'da ise mevcut 7 belediye başkanından 6'sı ile yola devam diyen AK Parti, Tufanbeyli Belediye Başkan Adayı olarak mevcut başkan Recep Balı yerine Remzi Öztürk'le seçime girme kararı aldı.

 

ANTALYA VE AYDIN'DA MEVCUTLARLA DEVAM

2009 seçimlerinde Antalya'da 7 ilçe belediyesi kazanan AK Parti, mevcut belediye başkanları ile yola devam ediyor. Aynı durum Aydın'da da geçerli. 2009 seçimlerinde 2 ilçe belediyesi kazanan AK Parti Aydın'da da mevcutlarla devam ediyor.

 

SAMSUN'DA DURUM NE OLUR?

Samsun'da da bazı ilçelerde mevcut belediye başkanları ile yola devam edilmeyeceği uzun süredir kulislerde konuşulan bir konuydu. Son gelişmeler bu ihtimali daha da kuvvetlendirdi. Balıkesir'deki gelişmeler, özellikle 2009 seçimlerinde AK Partili adayların kazandığı belediyelerdeki mevcut belediye başkanlarının karşısına aday adayı olarak çıkanlar için son derece önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

 

Öte yandan; Samsun'da hangi belediye başkanları ile yola devam edileceği, hangileri ile yolların ayrılacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil.

Kaynak: samsunahaber.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.