bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

AK Parti İl Başkanı Göksel, Kongre Sürecini Değerlendirdi

SİYASET

BAFRA HABER -AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Ben il başkanıyım. Devam edip etmemek konusunda samimi konuşmak lazım. Genel merkez 'devam edeceksin' derse edeceğiz. 'Etmeyeceksin" derse de etmeyeceğiz." dedi.

BAFRA HABER -AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Ben il başkanıyım. Devam edip etmemek konusunda samimi konuşmak lazım. Genel merkez 'devam edeceksin' derse edeceğiz. 'Etmeyeceksin" derse de etmeyeceğiz." dedi.

Göksel, parti binasında düzenlediği basın toplantısında kongre süreci ve görevine devam edip etmeyeceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'de kongrelerin demokrasi kültürünün en önemli parçalarından biri olduğunu vurgulayan Göksel, kongrelerin birinci etabı olan delege seçimlerinin tamamlandığını söyledi.

Göksel, her ilçeden 400 delege seçildiğini bu delegelerle ilçe kongrelerine gidileceğini belirterek, "Eylül ayı içinde 5 ilçemizde kongre yapılması kararı verildi. Bu kararlar istişareler sonucu gelişti ve kesinleşti. 5 ilçemizde mevcut ilçe başkanlarımızla devam etme kararı çıktı." dedi.

Kongrelere 10 Eylül de Terme ilçesiyle başlayacaklarını kaydeden Göksel, şöyle konuştu:"Terme ilçe başkanımız devam edecek. 16 Eylül de Çarşamba ilçemizde yine Çarşamba ilçe başkanımızla devam ediyoruz. 17 Eylül de Salıpazarı ilçemiz, Salıpazarı ilçe başkanımızla devam edeceğiz. 23 Eylül de Havza, Haza ilçe başkanımızla devam edeceğiz. 24 Eylül de Atakum, Atakum ilçe başkanımızla da devam edeceğiz. Kongre tarihleri böyle belirlendi. Kongrelerimize tek adayla istişareler sonucunda devam etme kararı verildi. Bu ilçelerimize ve partimize Samsunumuza şimdiden hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Değerli arkadaşlar 12 ilçemizde de çalışmalar istişareler devam ediyor. Onlarında ekim ayında diğer ilçelerimizde kongrelerin tarihleri belli olacak."

Samsun'da teşkilatların aktif ve başarılı olduğunu, 3 seçim ve bir darbe süreci geçirdiklerini, seçimlerin tamamında teşkilatların sahaya inerek bire bir görev yaptığını hatırlatan Göksel, il başkanlığının koordinasyonunun da tüm teşkilatlarının seçimlerde üstün başarı gösterdiğini belirtti.

İlçe ve il başkanlığına herkesin aday olabileceğini ancak kimsenin birilerini karalayarak adaylığını açıklayıp bir yerlere gelemeyeceğine işaret eden Göksel, "Bu adaylıkların açıklamasını bizi rahatsız etmiyor. İstişarelerle bu işi yapıyoruz. İşte 5 ilçemizde istişareler sonucunda adaylarıyla devam etme kararı verdik. Aynı şekilde diğer ilçelerimizde ve ilimizde de aynı sistem devam edecek. Yük almak isteyen bu davaya hizmet etmek isteyen herkes ben adayım diye çıkabilir. Bu gayet normal. Biz bunu yadırgamıyoruz. Ama herhangi bir ilçe başkanımızın karalayarak veya yönetimdeki arkadaşlarımızı lekeleyerek 'ben adayım' diyorsa biz bunun karşısında dururuz." ifadelerini kullandı.

Göksel, 12 ilçede devam etmeyecekleri ilçe başkanlarının az da olsa olacağını ifade eden Göksel, kendi görevinin devam edip etmeyeceği konusunda, "Ben il başkanıyım. Devam edip etmemek konusunda samimi konuşmak lazım. Genel merkez 'devam edeceksin' derse edeceğiz. 'Etmeyeceksin' derse de etmeyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.