bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ahmet Yeni; Cemaat ve Beddua Konusuna Değindi

SİYASET

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, cemaat ve beddua konusuna değinerek Hizmet’e göndermede bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, cemaat ve beddua konusuna değinerek Hizmet’e göndermede bulundu.

 

Kimseye yanlış yapmadıklarını ama birilerinin kendilerine beddua ettiğini belirten Samsun Milletvekili Ahmet Yeni; “Müslüman Müslüman`a beddua etmez. Yok, böyle bir şey. Yanlış yaptığında dua eder. Biz hiç kimseye bugüne kadar yanlış yapmadık, beddua etmedik. Beddua edenler yanlış yaptıklarının farkına vardılar. Bedduayı üzerinize almayın. Biz herkese dua ediyoruz.

 

Herkesin hayrına 76 milyonun hatta bütün insanlığın hizmetinde olmaya çalıştık. Fakirin fukaranın mazlumun, Müslüman olsun, gayrimüslim olsun hepsinin yanına koştuk. Suriye’ye kapılarımızı açtık. Bundan önce kuzey Irak’taki Peşmergelere açtık. Afrika’nın her yanında mazlumun, mağdurun yanında kim var? Recep Tayyip Erdoğan var” şeklinde konuştu.

 

Yeni konuşmasında; “50 milyon, 100 milyon, 200 milyon dolar kredi alabilmek için Amerika başbakanının yanında el pençe durdukları dönemden, sadece resmi oranlardan 2 Milyar dolar kredi verildiği güne gelindiğini açıklayan Ahmet Yeni, “Bakın başbakanımız 5 bin konutun sosyal donatılara beraber cami okul neyse Pakistan`da bunun açılışını yapmaya gitti. Arkadaşlar biz dünyanın her tarafında da bunu yapıyoruz. Türkî memleketlerde, Balkanlarda, Bosna’da, her tarafta böyleyiz. Osmanlı’dan kalma, Osmanlı İngiliz sömürgesinden orayı almak için 1800’lü yıllarda oraya gitmiş, bir cami yaptırmış. Tadilatını biz yapıyoruz. Sırbistan’ın ücra köşesine de gittik, şehitlerimizi bulduk. Bunların mezarlarını yapıyoruz.

 

Hepiniz Çanakkale’ye gittiniz. Arkadaşlar bugüne kadar Çanakkale`den bahseden olmazdı. Hala bahseden yok. Hala giden yok oraya ama biz gidiyoruz. Muhteşem eserler yaptık orada tarihimiz ortaya çıktı. Artık bunlardan birileri rahatsız oldu.

 

Arkadaşlar ekonomiyi nerden nereye getirdik. Bakın her taraf iyiye doğru gidiyor. Peki, bana neden engel olmaya çalışıyorsunuz. Dünyanın en büyük havalimanlarından birini yapıyoruz. Almanya’dan, Avrupa ülkelerinden, Ortadoğu`ya inip kalkan uçaklar, İstanbul’dan kalkacak.

 

İktidarın yatırımları ve politikalarını savunmaya devam eden Milletvekili Yeni açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Başbakanımız Kanal İstanbul niye dedi? Ülkeler 100 yılda bir geçmişlerini masaya yatırırlar. Konuşuyorlar, listede oluyor. İstanbul boğazının geçiş hakkı bizim. Arkadaşlar bir kanal yapalım dedik. Bakın içte ve dışta hemen hareket başladı, kanala engel olmaya başladılar.

 

İstanbul gidip tünelden geçen var mı? Arkadaşlar İstanbul’a gidince İstanbul Boğazının altından geçiyor. Sistemden geçip görün. Şimdi onun yanında iki katlı olarak geçecek Köprü İnşaatları, Havaalanı, G3 piyade tüfeği. Biz yapamamışız bugüne kadar. Bu bizim değil. İlk defa Türkiye’de G3 silahından tutun da araçlara, savaş gemilerine kadar biz bunu yapıyoruz. Boing uçaklarının kanatları motorlu bölümleri Türkiye’de yapılıyor.

 

Kardeşim, 11 yıldır Ali Babacan hükümette, ekonomi yönetiminde. Ben bunu söylediğim zaman arkadaşlar ne yapıyorsun diye soruyorlar. Bende Ahmet Yeni olarak sizin seçtiğiniz bir vekil olarak 11 yıldır KİT Komisyonu’nda mali sorunları yani Halk bankasının, Ziraat Bankası’nın, Eximbank’ın, kalkınma Bankası’nın, İmar Bankası’nın, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın, Altın Borsası’nın yani Parasal İlişkileri Tertip Komisyon Başkanlığı yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.