bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

48. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Yapıldı

SİYASET

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 48. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. İl Başkanı Fuat Köktaş, aday adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 48. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. İl Başkanı Fuat Köktaş, aday adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

 

AK Parti Samsun İl Başkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı Ercan Albayrak başkanlığında gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 

"Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak, vefatının 75'inci yılında, İstiklal Savaşı'mızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla ve rahmetle anıyoruz.

 

Önümüzde önemli bir aşama olan 30 Mart 2014 mahalli seçimler arifesine hızla yaklaşıyoruz. Biz siyasi tarihimiz boyunca sandığa inandık, sandıktan çıkan sonuca kayıtsız ve şartsız itaat ettik. Biz milletimizin iradesine her zaman saygı duyduk ve şu anda da saygı duyuyoruz. Millet bize git derse hiç tereddüt etmeyiz, milletin talimatına uyarız. Parti olarak seçim sandıkları açılıp oylar sayıldıktan, sonuç ortaya çıktıktan sonra önümüzdeki oy dağılımını rafa kaldırıyor, gelecek seçim çalışmalarının hazırlıklarına başlıyoruz.

 

Aramızda aday adayı arkadaşlarımız var. 2014 mahalli seçimleri için aday belirleme sürecimiz de devam ediyor. 27 Ekim pazar günü yapılan temayül yoklamamızda teşkilatlarımız, mevcut belediye başkanları ve aday adaylarımızla ilgili kanaatlerini sandıkta verdi. Bundan sonraki aday belirleme sürecinde temayül bir veri olacaktır. Siz aday adaylarımız uzun süredir kamuoyunda kendinizi tanıtmaya, projelerinizi anlatmaya yönelik çalışmalarınızı devam ettiriyorsunuz. Bu süre içerisinde halkla iletişim kurabilen aday adaylarımızın çalışmaları da aday belirlemede önemli bir veri olacaktır.

 

Kamuoyu yoklamaları ile birlikte sunulan rapor Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki komisyon, nihai kararı verecektir. Bu anlamda bir kısmınız bu süreçte başkanlık yaparak hizmetlere öncülük etme fırsatı yakalayacaksınız. Bulunduğunuz yerdeki bayrağı alıp, bugünden daha yukarı taşıyacağınıza ben canı gönülden inanıyorum. Fakat aday olamayan arkadaşlarımız, partimizin vizyonundan, misyonundan, disiplininden asla şaşmamalarını, aday olan arkadaşının sağında, solunda durarak, kenetlenerek bulunduğunuz şehirlere hizmet etmenin sadece başkanlıktan ibaret olmadığını herkese bir daha göstermelisiniz. Bu anlayışla seçim çalışmalarında yerlerinizi almalı, adaylara yardımcı olmalısınız. Tekrar sizlere hatırlatmak isterim ki, iktidardaki partinin temelinde, kuruluşunda belediyecilik anlayışı vardır. Sizler göreve geldiğinizde bu anlayış içinde hareket edecek, kollektif çalışmayı en iyi şekilde gerçekleştireceksiniz. Aday adayı arkadaşlarımız talip oldukları yerlerde, sanki onlardan önce hiç belediye hizmetleri yapılmamış, sanki bu yapılacak hizmetleri her aday kendi imkanları ile yapacakmış algısını oluşturmamalı, çünkü belediyecilik yöneticilik bir ekip işidir. Bu çalışmalar ekip ile yapılırsa başarı sağlanır, bizim bir ekibimiz var, ekibimizin başında da belediyeciliğin ustası Recep Tayyip Erdoğan var. Aday adayı kardeşlerim, hepinizin hatırlayacağı gibi AK Parti'nin kuruluşunda, Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, hiç bir yere aday olamamıştı. Siirt'te yanlış kullanılan ve iptal edilen oylama sonucunda meclise girmeyi hak kazanmış bir liderdir. Fakat kendisi ben aday olamıyorum, ben milletvekili olamıyorum diye asla görevini bir dakika bile aksatmamıştır. Bu partinin başında, ilçe ilçe, il il dolaşarak mitinglerini yapmış ve partisini iktidara taşımıştır.

 

Şimdi siz aday adayı arkadaşlarımızdan aynı şekilde davranmayı, aday adayı olup, aday olamadığınızda, sizlerden, aday olan arkadaşlarımız kadar çalışmanızı istiyoruz. Geçmiş dönemlerde yaşanan zigzag, yalpalama, davranışlarını asla sizde görmek istemiyoruz. Zira siyasetin malzemesi insan ve siyaset uzun soluklu bir maraton olur. Eğer bunları görürsek, sizde geçmişte bunları yapanlar gibi hayırla anılmazsınız. Sizler duruşunuzla, parti disipliniyle, parti vizyonuyla bir bütün halinde, duruş sergileyerek mutlaka o ilçede zafer sizlerin, zafer AK Parti'nin olacaktır. Amaç, gelip geçici, sayılı gün olan makamlara sahip olabilmek değil, amaç milletin gönlünde makam elde edebilmektir" dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Asarcık Belediye Başkanı İbrahim Yüce, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, parti teşkilatlarına hizmetleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

 

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır'ın milletvekillerinin adına selamlama konuşması yaptı toplantıya katılan tüm belediye başkan aday adaylarına başarılar diledi. Toplantıda daha sonra aday adaylığı için istifa eden Atakum eski İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, Ayvacık eski İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, İlkadım eski İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, Terme eski İlçe Başkanı Recep Ertan'a yaptıkları çalışmalarından ötürü İl Başkanı Fuat Köktaş tarafından teşekkür plaketi sunuldu. Plaketleri, Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun eski İl Başkanı Ali Akyüz, Samsun Büyükşehir Belediye 
Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz takdim etti.

 

Toplantıda ayrıca İl Gençlik Kolları tarafından genelsel olarak düzenlenen futbol turnuvasında birinci olan Terme ilçe takımına kupasını İl Başkanı Fuat Köktaş ikinci olan Bafra takımına ise kupasını İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe verdi. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.