bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Zeybek; “Kavak’ta Umutlar Tükenmiş!”

SAMSUN

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” Kavak İstasyon bölgesinde Pazar yerini ziyaret ederek, alıcı ve satıcıların sorunlarını dinledi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” Kavak İstasyon bölgesinde Pazar yerini ziyaret ederek, alıcı ve satıcıların sorunlarını dinlediler. Pazar yerinde dolaşan vatandaşların zorunlu ürünler dışında başka bir şeyler almadıklarını, aldıkları sebzeleri de çok sınırlı miktarda alabildiklerini söylüyorlar. Satıcılar ise işlerinin iyi olmadığını, geliş, gidiş ücretlerini dahi karşılamakta zorlandıklarını dile getirerek; iş yok, fiyatlar sürekli değişiyor, Pazar yerine bir umutla geliyoruz, belki iş yaparız, getirmiş olduğumuz malları satarız diye, fakat alış, veriş yok! bir umutla gelip gidiyoruz. Bir köylü kadınımız ise; ne olur pancar topladım alan yok mu? Diye seslenirken, bunları satamazsam evimin ihtiyaçlarını alamam diye feryat ediyor. Pazar yerinde fiyatları tek, tek inceleyen Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; fiyatların yüksekliği nedeniyle alıcıların ürün almada zorlandıklarını, satıcıların ise tezgâhlarına ürün koymakta zorlandıklarını, satıcıların ürünlerini satamadıkları durumda büyük zarara uğradıkları bu nedenle Pazar yerlerinde tezgâh açan satıcıların sürekli azaldığını ifade ediyorlar.”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” Halkı yoksulluğa mahkûm eden ve onun yoksulluğunda oy devşirmeye çalışanlara yaklaşan seçimlerde halkımız sandıkta hesabını soracaktır. Üretim desteklenmeden tüketici korunabilir mi? 20 yıldır. Ülkeyi yönetenler yönetme becerilerini yitirdiler, her işi kendi haline bıraktılar, insanlarımızı yoksullaştırdılar, şimdi yoksulluktan faydalanmaya çalışıyorlar. İnsanlarımız, üreterek, çalışarak yaşamlarını sürdürmek istiyor. Bizleri yardıma muhtaç eden anlayış utansın diyen vatandaşların sayıları her gün artmaktadır.”

ÇARŞI PAZAR KURULUYOR, ALIŞ, VERİŞ SIKINTILI!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Pazaryerleri umutsuz insanlarla dolu da, çarşılar farklı mı? Çarşılarda da yaprak kımıldamıyor. Vatandaşlarımız zorunlu temel ihtiyaç maddelerinin dışında başka bir şeye el uzatamıyor. Esnaf ve sanatkârlar da siftah yapmadan dükkânını kapamak zorunda kalıyorlar. Kahvelerde insanlar çay içmekten çekinirken, lokantaların boş olduğu gözlenmektedir. Ülkeyi bu yoksulluk sıkıntısından kurtaracak, üretim ekonomisi ile üretim desteklenecek, herkes çalışacak, aldığı ücretle rahat bir nefes alacaktır. “Gün boyu Kavak İlçesinde ziyaretlerini sürdüren CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve İlçe başkanı Şakir Altun, yönetici arkadaşları ile kurumları, odaları, esnaf sanatkârı ziyaret edip ve çarşı, Pazar yerlerinde yurttaşlarla görüşmelerinde; hayat pahalılığı yaratan iktidardan hesap sorma zamanı geldi.” Dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.