bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yola Kazık Çakan Vatandaş, Sebze Yetiştirecek

SAMSUN

Samsun’da bi­rin­ci hat dol­muş­la­rı­nın da kul­lan­dı­ğı işlek cad­de­nin bir bö­lü­mü­nün ken­di­si­ne ait ol­du­ğu­nu mah­ke­me ka­ra­rıy­la ispat eden ve yola kazık ça­ka­rak tra­fi­ğe ka­pa­tan İbra­him Ak­bu­lut, 12 gün­dür ka­pa­lı olan yola top­rak döküp sebze ye­tiş­ti­recek.

Samsun’da bi­rin­ci hat dol­muş­la­rı­nın da kul­lan­dı­ğı işlek cad­de­nin bir bö­lü­mü­nün ken­di­si­ne ait ol­du­ğu­nu mah­ke­me ka­ra­rıy­la ispat eden ve yola kazık ça­ka­rak tra­fi­ğe ka­pa­tan İbra­him Ak­bu­lut, 12 gün­dür ka­pa­lı olan yola top­rak döküp sebze ye­tiş­ti­recek. 

İlka­dım il­çe­si Genç­lik Cad­de­si’nde Bul­var ile Kal­kan­ca yolu üze­rin­de çift şe­rit­li yolun bir kıs­mı­nın ken­di­si­ne ait ol­du­ğu­nu iddia ede­rek dava açtı. Yolu yapan Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si'nin 2007 yı­lın­dan iti­ba­ren ara­zi­si­ni işgal et­ti­ği­ni be­lir­ten 64 ya­şın­da­ki evli ve 2 çocuk ba­ba­sı İbra­him Ak­bu­lut, aç­tı­ğı da­va­la­rı ka­zan­dı­ğı­nı bu se­bep­le yolu tra­fi­ğe ka­pat­tı­ğı­nı söy­le­di. Ancak bazı sü­rü­cü­ler ile be­le­di­ye gö­rev­li­le­rin gelip lev­ha­la­rı kal­dı­ra­rak yolu tra­fi­ğe açma gi­ri­şim­le­ri ol­du­ğu­nu ha­tır­la­tan Ak­bu­lut, bunu ön­le­mek için her gün tra­fi­ğe ka­pat­tı­ğı yolda nöbet tu­tu­yor. Bazı sü­rü­cü­le­rin yolun ka­pan­ma­sı­na kızıp uyarı lev­ha­la­rı­nı kal­dır­ma­ya ça­lış­tı­ğı­nı ak­ta­ran Ak­bu­lut, "Ben de 'bu­ra­sı benim ta­pu­lu malım' de­yin­ce özür di­li­yor­lar. Bugün 12 gün oldu. Baş­ka­nı­mın yola ih­ti­ya­cı yok benim de ara­zi­ye ih­ti­ya­cım yok. Ben de sabah 00.08’de gelip bu­ra­ya yolun ba­şı­na otu­ru­yo­rum. Akşam 17.00’de evime gi­di­yo­rum. Yeni bir işe baş­la­dım ara­zi­mi bek­li­yo­rum." diyor.

Be­le­di­ye­den hak­kı­nı is­te­di­ği­ni dile ge­ti­ren Ak­bu­lut, "Be­le­di­ye ge­re­ke­ni ister yap­sın ister yap­ma­sın. Benim hak­kım ne ise o ye­ri­ne ge­ti­ri­lecek. On­la­ra benim ta­le­bi­mi ilet­ti­ğim di­lek­çe­le­rim vardı on­la­rı yü­rür­lü­ğe ko­yar­lar. Ge­lir­ler otu­rur ko­nu­şu­ruz ge­re­ken ya­pı­lır. Ben bu yolun ta­ma­men ip­ta­li için mah­ke­me­ye ve­re­ce­ğim. Avu­ka­tım­la da ko­nuş­tum. Bir aylık mah­ke­me ile bu­ra­yı ömür boyu iptal et­ti­re­ce­ğim. En son çarem o kaldı. Ben ara­zi­den ay­rıl­dık­tan sonra yet­ki­li­ler­den ge­len­ler olu­yor­muş. Bu­ra­lar­da keşif yapıp gi­di­yor­lar­mış her­hal­de biz­den çe­ki­ni­yor­lar." dedi. 

"YETİŞEN SEB­ZE­LERİ KOM­ŞU­LA­RA DA­ĞI­TA­CA­ĞIM"
Yolun ke­na­rın­da­ki taş­lık ara­zi­nin te­miz­le­ne­rek kendi ta­pu­lu ara­zi­si kadar bir yerin ken­di­si­ne ve­ril­me­si­ni talep eden İbra­him Ak­bu­lut, bu is­te­ği­nin ye­ri­ne ge­ti­ril­me­me­si ha­lin­de ay so­nu­na kadar yolu tar­la­ya çe­vi­re­ce­ği­ni kay­det­ti. 2008 yı­lın­da ke­sin­leş­miş mah­ke­me ka­ra­rı ol­du­ğu­nu ha­tır­la­ta­rak yolun ken­di­si­ne ait özel mülk ol­du­ğu­nu ve is­te­di­ği­ni ya­pa­ca­ğı­nı ifade eden Ak­bu­lut, “Bu­ra­yı şimdi kepçe ge­ti­rip top­rak at­tı­ra­rak tar­la­ya çe­vi­re­ce­ğim. Zaten bu­ra­sı es­ki­den sebze tar­la­sıy­dı. Şimdi yolun ya­nın­da­ki ara­zim­den top­rak alıp yolun üze­ri­ne ko­ya­rak bu­ra­yı yine sebze bah­çe­si­ne çe­vi­re­ce­ğim. Çok­la­rı bana geldi ‘bu­ra­da yı­kı­ma yağ­la­ma aça­lım de­di­ler’ ben de pa­ra­ya ih­ti­ya­cım ol­ma­dı­ğı­nı söy­le­dim. Arazi benim ta­pu­su bende artık 'bu­ra­yı neden tarla ya­pı­yor­sun?' di­ye­mez kimse. En yakın zaman da tar­la­ya çe­vi­re­ce­ğim bu­ra­yı ye­tiş­tir­di­ğim seb­ze­le­ri de babam ve an­ne­min ruhu için kom­şu­la­ra da­ğı­ta­ca­ğım. As­lın­da biraz geç kal­dım Ra­ma­zan ayına ye­tiş­ti­re­cek­tim ol­ma­dı." diye ko­nuş­tu.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.