bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yeşilırmak İhl Misafirlerini Ağırlıyor

SAMSUN

Avrupa Birliği Gençlik Projesi adı altında Çarşamba Yeşilırmak İmam-Hatip Anadolu Lisesi tarafından adı altında hazırlanan proje çerçevesin de Romanya ve Litvanyalı misafirler Çarşamba’ya gelerek halk dansları, folklor dansları ve genel...

Avrupa Birliği Gençlik Projesi adı altında Çarşamba Yeşilırmak İmam-Hatip Anadolu Lisesi tarafından adı altında hazırlanan proje çerçevesin de Romanya ve Litvanyalı misafirler Çarşamba’ya gelerek halk dansları, folklor dansları ve genel tarih hakkında bilgi alacaklar.

Avrupa Birliği Gençlik Projesi adı altında Çarşamba Yeşilırmak İmam-Hatip Anadolu Lisesi tarafından adı altında hazırlanan proje çerçevesin de ilçeye gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan Romanya ve Litvanyalı misafirler, Çarşamba’da yöresel halk oyunları, folklor dansları ve genel tarih hakkında bilgiler edinecekler ve Çarşamba ile proje çerçevesinde belirlenen ilçe ve il merkezini gezecekler.

Avrupa Birliği Projesi ile birleşen gençler Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde halk oyunları ve folklar dansı konusunda bilgi edinmek için 20-25 yaş aralığında oluşan genç grupla gelen misafir öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyete, ilk semineri Yeşilırmak İmam-Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni ve Avrupa Birliği Gençlik Projesi Koordinatörü Ahmet Sevim verdi. Sevim’in koordinatörlüğünde gerçekleşen Avrupa Birliğinin yürüttüğü Gençlik Projesi çerçevesinde ilk olarak ilçe hakkında bilgiler verildi.

Sevim bilgilendirme konuşmasında, “Kültürlerin birleşimi halk oyunları anlamında yürütülen bu proje ülkemize Romanya ve Litvanya'dan gelen misafirler 14 kişiden oluşmaktadır. Gelen misafirlerin hepsi üniversite öğrencisi. İlçemizde 15 gün konaklayacaklar ve misafirlerimiz kültürümüz ile halk oyunlarımızı öğrenecekler. Onlarda kendi ülkelerindeki yerel danslarını bizlere öğretecekler. 15 günlük süreçte ilçemiz tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecekler. Daha sonra Samsun' da olmak üzere geziler ve turistik yerleri ziyaret edecekler” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.