bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yeniden Küllerimizden Doğacağız

SAMSUN

Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri; Türkiye'de orman yangınlarının 9. Gününde Samsun il Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam’ı ziyaret etti.

Değerli dostlar, Türkiye'de orman yangınlarının 9. gününde 192 orman yangınında 180'ninin kontrol altına alındığını ve halen yangın söndürme çalışmalarının sürdüğünü "Orman Kahramanlarımızın " ve yöre halkının yangını kontrol altına alma çalışmalarına büyük bir özveri ile devam ettiklerini içimiz yanarak izliyoruz .

Biz bugün Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri olarak "Orman Kahramanlarımıza teşekkür etmek, moral vermek için Samsun il Tarım ve Orman Müdürümüz sayın İbrahim Sağlam, Samsun Orman İşletme müdürümüz sayın Menderes Özkolay ve işletme müdür yardımcısı sayın Özlem Avcı Güleri ziyaret ettik.

Öncelikle bu kadar yoğunluk içerisinde bize vakit ayırdıkları için teşekkür ederiz.

Konuşmalarımız esnasında Samsun il bölgesindeki Orman Kahramanlarımızın günlerdir yangın bölgelerinde olduklarını ve kendilerinde her an göreve çağrılmak üzere hazır olduklarını duymak bizleri duygulandırmıştır.

Karşılıklı sohbetlerimizde Karadeniz bölgesinin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açısından en gelişmiş kalkınma da birinci derecede öncelikli yörelerden Karadeniz'in Başkenti ve Atatürk'ün Şehri olarak tanıtılan Samsun geneli zengin ormanlara sahip olduğunu (137.104.80 hektar) ve herhangi bir yangın durumunda halk olarak neler yapmamız ve yapmamamız gerektiğini öğrendik.

Bizler en azından Atakum bölgesi için Atakum Belediyesi ve tabiki Belediye başkanımız Av Cemil Deveci ile birlikte halkın bilinçlenmesi için elimizden ne gelirse yapacağımıza ve en kısa zamanda 18 _60 yaş arası gücü kuvveti yerinde olan kişilere Samsun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilecek yangın eğitimleri ile gönüllü bir grup oluşturacağımız konusunda fikir birliğine vardık.

Buradan halkımızın büyük bir kurtuluş mücadele bilinci ile bir olmaya ve anka kuşu misali küllerinden yeniden doğacağı günlere birlikte varacağımızın duygusu içindeyiz. Tüm Türkiye bir yürek olduk yeni bir destan yazmaya her bir ağaç yerine binelercesini dikeceğimize canı yanan evsiz kalan tüm canlılara yeni yuvalar kuracağımıza birlikte and içelim.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.