bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent'in Uzunkız Yaylası Deprem Bölgesine Odun Desteği

SAMSUN

Samsun'un Yakakent İlçesi Uzunkız Yaylası'ndan asrın felaketi için kar altında yardım seferberliği başlatıldı.

Samsun'un Yakakent İlçesi Uzunkız Yaylası'ndan asrın felaketi için kar altında yardım seferberliği başlatıldı.

 Yakakent İlçe merkezine 32 kilometre uzaklıkta,1200 rakımlı Uzunkız Yaylası halkı kar altında asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesine yardım için elinden geleni yaptı ve çok zor şartlarda yapmaya da devam ediyor.

Samsun'un Yakakent ilçesi Uzunkız Yaylası'nda yaşayan vatandaşlar kendi ihtiyaçları için hazırladıkları sobalık odunları köy meydanında el birliği ile toplayarak depremzedeler için 3 traktör römorku dolusu odun hazırladı.

10 ili etkileyen deprem bölgesine gönderilmek üzere 1 kamyon dolusu odun hazır yakacak şekle getirilerek çuvallara doldurdu.

Bir haftadır kar altında kalan ve yolu kapanan ve Yakakent Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından yolu açılan Uzunkız'lı vatandaşlar deprem bölgesi için seferber oldu.

1 Komyon dolusu yakacak odun Yakakent Kaymakamlığı ve Yakakent Belediyesi koordinasyonunda Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gönderildi.

İstanbul'da faaliyet gösteren Yakakent Uzunkız Yaylası Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Coşkun ' Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Uzunkız Yaylası derneği olarak İstanbul'da yaşayan hemşerilerimiz ve dernek üyelerimizle, el ele vererek depremzede kardeşlerimiz için Para yardımı, battaniye, yorgan gıda gibi bir takım yardımlarda bulunduk. Cenab- ı Allah bu şekilde bir daha bela kaza göstermesin' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.