bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yabancılar Çarşısı Esnafından Yılmaz’a Ahde Vefa

SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Yabancılar Çarşısı esnafına yönelik hizmet tanıtım gezisi düzenledi.Hizmet tanıtım turuna ilk olarak Sevgi Kafe’de verilen kahvaltı ile başlandı. Yabancılar Çarşısı esnafı...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Yabancılar Çarşısı esnafına yönelik hizmet tanıtım gezisi düzenledi.

Hizmet tanıtım turuna ilk olarak Sevgi Kafe’de verilen kahvaltı ile başlandı. Yabancılar Çarşısı esnafı kahvaltıya yaklaşık bin kişilik bir ekiple sahil şeridinden yürüyerek ve ellerinde “Ahde Vefayı Unutmayız, Ömür Boyu Minnettarız, Sonuna Kadar Yanındayız” yazılı büyük bir pankartla katıldı. Pankartı gören Başkan Yılmaz, Yabancılar Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç’a teşekkür etti.

Gezi öncesi kahvaltıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Böylesine bir nezaket ve estetik dolu bir davranışla bizim misafirimiz oldunuz. Yabancılar Çarşısı bir pazar değil, çarşıdır. Yabancılar Çarşısı yönetimi yerel yönetimlerle hep sağlıklı ilişkiler içersinde olmuşlardır” dedi.

“YABANCILAR ÇARŞISI’NI BEN İNŞA ETTİM”

Yabancılar Çarşısı’nın ilk zamanlarda çok harabe olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Hiç kimse kanunların ve hukukun üzerinde değildir. Biz yönetimle bu içinde bulunduğunuz ortamın sorunlarını konuşuyoruz. Biz kanunların bize verdiği yetkileri zorlayarak bir takım şeyleri yapmaya da cesaret ettiğiniz için bize dönük olan bu duyguları taşıyorsunuz. Ben de kanunların bana verdiği yetkileri sonuna kadar sizin lehinize kullanma yönünde gayretlerimi her zaman gösterdim ve har zaman da göstereceğim. Ama unutmayın ki, yaptığımız iş emanet işidir. Yabancılar Çarşısı’nın ısıtma sorununu yaz ayına kadar gidermeye çalışacağız. Burada böyle ‘istenirse istenilen şeyler yapılır’ diye bir amaç içersinde olmayın. Kimse kimseyi kandırmasın. Kimse kimseye kanunların ve sahip olduğumuz hukuki yetkilerin dışında bir takım yetkiler ve imkanları size taahhüt edenlere de inanmayın. Yabancılar Çarşısı denen çarşıyı oraya tesis eden ve inşa ettiren kişi benim. O çarşının ben çadır çarşısı olduğunu dönemleri biliyorum. O dönemlerde çarşının asfaltını Karayolları Bölge Müdürü olduğumda ben yapmıştım. Bizler, Yabancılar Çarşısı’nın sorunlarıyla başkanınız ile görüşürüz. Yapamayacağız, yapılacağı zor bir takım şeyleri kurnaz politikacı laf ebeliğiyle, sizlere şirin gözükmek için böyle ağzının kenarı ile konuşan türden adamlardan değilim. Hiçbir zaman da böyle olmadım. Sizin için yapılabilecek her şeyi yaparım. Ama yapılamayacak şeyi de ‘yapacağım’ diye laf ebeliği ile yapay bir görüntüyü kendime yakıştırmam. Sizler benim evladımsınız. Hiçbiriniz evladınıza yapamayacağınız şeyi söylemezsiniz. Babalar evlatlarına yalan söylemez” diye konuştu.

“9 GÜNLÜK TATİLDE 1 MİLYAR DOLARLIK YAKIT YAKTIK”

Kurban Bayramı’ndaki 9 günlük tatili de eleştiren Başkan Yılmaz, “Türkiye’de ‘niye enayi gibi çok çalışalım ki’ diyenler de var. Hatta bu çoğunlukta. Çok çalışkan değiliz. Sahip olduğumuz şeyleri tırnaklarımızla mücadele ederek elde etmemiz gerekir. Ama etrafımızda kötü örneklerde görüyoruz. 9 gün bayram tatili yaptık. 9 gün Samsun’un sokaklarında geziyorum, bizim işyerlerimiz tam takır kuru bakır. Ne işveren var ne müteahhit var ne makine var. Hepsi tatil yapıyor. Bu kadar zengin bir ülke miyiz? Geçenlerde bir televizyon kanalında Enerji Bakanlığı’nın bir açıklamasını gördüm. Kurban Bayramı tatilinde 1 milyar dolarlık yakıt yakmışız. Türkiye, Kurban Bayramı’nda 1 milyar dolarlık motorin ve benzin yakmış. 1 milyar dolar, Samsun limanı gibi 3 tane liman yapar. Samsun’dan Ankara’ya olan duble yolun yanına bir yol daha yapar. Eğitim Araştırma Hastanesi gibi 40 tane hastane yapar. Sadece 9 günde yaktık attık havaya. Ne ürettik de gezdik. Bu 1 milyar dolarlık yakıtı biz üretmedik, yurt dışından ithal ettik. Bizim yeraltımızdaki zenginliklerden çıkmadı. Genellikle ‘bekara hanım boşamak kolay’ gibi olaylara bakma alışkanlıklarımızı terk etmemiz gerekiyor. Sizler çalışkan insanlarsınız. Çalışkan olmasaydınız bu müesseseyi ortaya çıkaramazdınız. Ama daha fazla çalışacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından hizmet tanıtım gezisi yapıldı. Geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Yabancılar Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnaç'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, belediye çalışanları ve esnaflar katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.