bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tmmob'dan, Yürüyüşlü Tepki

SAMSUN

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu, torba yasada yer alacağı belirtilen ve meslek örgütlerinin denetim yetkisini ortadan kaldıracağı iddia edilen yasa tasarısına tepki göstermek için eylem gerçekleştirdi.Samsun’da...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu, torba yasada yer alacağı belirtilen ve meslek örgütlerinin denetim yetkisini ortadan kaldıracağı iddia edilen yasa tasarısına tepki göstermek için eylem gerçekleştirdi.

Samsun’da öğretmenevi önünde toplanan bir kısım eylemci, torba yasada yer alacağı belirtilen ve meslek örgütlerinin denetim yetkisini ortadan kaldıracağı iddia edilen yasa tasarısına tepki göstermek için bir araya geldi. Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan yoğun güvenlik önlemi altında yasa tasarısına tepki göstermek isteyen eylemciler, sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden Süleymaniye geçidine yürüdü.

Süleymaniye geçidinde Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tarık Tarhan bir açıklama yaparak,"iktidar milletvekilleri tarafından yapılan konuşmalarda, meslek denetim uygulamasının mimar ve mühendisler tarafından istenmediği, çok sayıda şikâyete neden olunduğu ve haksız olarak alınan denetim bedelinin ortadan kaldırıldığı iddia edilmektedir. Gece yarısı operasyonla odalarımıza yapılmak istenen darbe hukuksuzdur. Odalarımızın mevzuatı ve uygulamaları halen yürürlülüktedir. İmar yasasına eklenen bir paragraflık madde de, mesleki denetim uygulamamız başta olmak üzere, hiç bir faaliyetimizi engellemeyecektir."dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.