bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Termeli İşadamlarından Başkan Köktaş'a Ziyaret

SAMSUN

Terme İş adamları Derneği Başkanı Muharrem Çelik, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı makamında ziyaret etti.İlçede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Muharrem Çelik, ekonomiye katkı verme anlamında daha fazla...

Terme İş adamları Derneği Başkanı Muharrem Çelik, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı makamında ziyaret etti.

İlçede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Muharrem Çelik, ekonomiye katkı verme anlamında daha fazla istihdam ve iş alanı oluşturabilme adına çalıştıklarını söyledi.

AK Parti iktidarının yaptığı ekonomik çalışmalar ile tüm dünya ülkelerinin Türkiye'ye model bir ülke olarak baktığını belirten AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, “Yapılan yatırımlarla Terme ilçemize ekonomik anlamda büyük ivme kazanmıştır. Bunlarla birlikte Türkiye’de güçlü bir mali pozisyonumuz var. Makro ihtiyata dayanan bir çalışma çerçevemiz var. Türkiye iş yapma endeksinde 71. sıraya yükseldi. Görmek istenilen yer bu değil ama daha iyi olacak. Türkiye 2012 yılında küresel rekabet endeksinde 43. sıraya yükseldiğini belirtmek istiyorum. Yine Türkiye bugüne kadar 101 ülkede yaklaşık 250 milyar dolarlık 7 bin 116 proje üstlenmiş durumda. Türkiye bu rakamla dünyada en fazla müteahhitlik üstlenen Çin'den sonra ikinci sırada yer aldı” dedi.

Belediyecilik ve şehircilik adına Türkiye ilklerini AK Parti hükümeti zamanında yaşamaya başladığının altını çizen Köktaş, “Ülkemizde son 50 senelik şehirciliği konuşmaya lüzum yok, çünkü insanlar aklına estiği gibi davranmış, o dönemin siyasileri de buna göz yummuş, şehirleşmenin tamamen rastgele olmasını sağlamış. AK Parti olarak belediyelerin yanı sıra tüm bakanlıklarımızın da emekleriyle 50 senelik kayıpları tamir etmeye çalışıyoruz. Görüyorsunuz her yer inşaat halinde Kentsel Dönüşüm projeleri gerçekleşiyor. Belediyecilik ve şehircilik adına Türkiye ilkleri iktidarımız döneminde yaşamaya başladı. Bizim şehircilik anlayışımızın temelinde, insanların yaşadıkları şehirdeki her noktada ve her anlamda huzurlu olmalarını sağlama amacı yatar” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.