bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’da Muhtarlar Destek Afad Gönüllüsü Oluyor

SAMSUN

‘Samsun Muhtarları Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilen AFAD Destek Gönüllüsü Kimlik Kartı Dağıtım Töreni düzenlendi.

‘Samsun Muhtarları Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilen AFAD Destek Gönüllüsü Kimlik Kartı Dağıtım Töreni düzenlendi.

Samsun Valiliğinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; “‘Samsun Muhtarları Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilen AFAD Destek Gönüllüsü Kimlik Kartı Dağıtım Töreni, Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer, Vali Yardımcılarımız, ilçe kaymakamlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve muhtarlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

 ‘Samsun Muhtarları Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor’ projesini, ilimizde meydana gelecek muhtemel afetlerde AFAD ekipleri ile koordineli çalışmak, verilen hizmetin kalitesini artırmak ve afetlerin zararını en aza indirmek amacıyla başlattıklarını belirterek, AFAD Gönüllülük Sistemi kapsamında yürütülen proje ile 17 ilçemizin her birinde 15 asil ve 5 yedek olmak üzere 20 muhtarımızın Kaymakamlıklarımızca belirlendiğini hatırlatan Sayın Valimiz, 337 muhtarımızın Temel AFAD ve Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerini tamamlayarak, Destek AFAD Gönüllüsü kimlik kartı almaya hak kazandığını söyledi.

Samsun Muhtarları Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor’ projesinin nihai hedeflerinin; muhtarlarımızın, afet öncesinde görev yaptıkları mahallerde vatandaşları bilinçlendirmesini, AFAD Gönüllülük Sistemine teşvik etmesini ve bölgelerinde Mahalle Destek AFAD Gönüllüsü ekipleri oluşturmalarını sağlamak, Destek AFAD Gönüllüsü sayısını artırmak ve olası afetlerde zararı en aza indirmek, afet sırasında ekiplerimiz ile koordineli bir şekilde afete müdahale etmelerini sağlamak ve afet sonrası iyileştirme çalışmalarında daha verimli hizmet vermek şeklinde sıralandığını ifade eden Sayın Valimiz, projeye katılım sağlayan tüm muhtarlarımızı tebrik ederek, bir kez daha tüm vatandaşlarımızı AFAD Gönüllüsü olmaya davet etti” ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.