bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun'da 'kurtuluş Yürüyüşü' Düzenlendi

SAMSUN

Samsun'da Atakum Belediyesi tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen '29 Ekim Kurtuluş Yürüyüşü' akşam saatlerinde yapıldı.Samsun'un Atakum ilçesinde Atakum Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 29 Ekim Kurtuluş Yürüyüşü...

Samsun'da Atakum Belediyesi tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen '29 Ekim Kurtuluş Yürüyüşü' akşam saatlerinde yapıldı.

Samsun'un Atakum ilçesinde Atakum Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 29 Ekim Kurtuluş Yürüyüşü için ellerine Türk bayrakları alan yüzlerce Samsunlu, Lozan Parkı önünde akşam saatlerinde bir araya gelerek Atakum Belediyesi önüne yürüdü.

Yürüyüş sonrası belediye önünde bir araya gelen vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Siyasi tarih, özgürlük, hak, adalet ve hukuk kavgasıyla doludur. Bu süreçlerde toplumlar kendilerini mutlu edecek kurallar kazanmıştır. Toplumlar güzellikleri kolay kazanmamıştır. Türk ulusal bağımsızlık savaşı yönetilişiyle ve sonucuyla bir askeri deha eseridir. Cumhuriyet'le Türkiye insanı çağdaşlaşma mücadelesine başlamıştır. Ne acıdır ki, 92 yıl sonra Cumhuriyet'in getirdiği olanaklardan yaralanarak devletin en üst noktada moral noktasını temsil edenler bugün kendi anlayışlarını yerleştirebilmek için Cumhuriyet'in kurum ve kurallarını aşındırma gayreti içine girmişlerdir. Cumhuriyetimizin temel değerlerini aşındırmak isteyenlere bu meydandan sesleniyorum. Cumhuriyet'i korumak için ödememiz gereken diyeti sonuna kadar ödeyeceğiz. Bugün Samsun caddelerinde sergilediğiniz bu yaklaşımınız dünyaya bir kez daha seslendiniz. Cumhuriyet Samsun'da kurulan adımlarla gerçekleşmiştir. Yolunuz açık olsun" dedi.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise yaptığı konuşmada, "Ecdadımızın kanını, canını vererek bize emanet ettiği bu Cumhuriyet'e sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bağımsız, laik, hukukun üstünlüğünü kabul eden, insanların demokratik haklarını, özgürlüklerini, yaşama hakkını sonuna kadar koruyan ve kollayan bir anlayışla devam etmelidir. Ulu Önder Atatürk'ün ilkelerinden asla ayrılmayacağız. Çünkü biliyoruz ki ,Türkiye Cumhuriyeti, ancak bu ilkeler ışığında sonsuza kadar yaşayabilir" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında yapılan havai fişek gösterinin ardından Grup Zemheri sahneye çıkarak katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.