bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’da Kurbanlıklar Kesilmeye Başlandı

SAMSUN

Samsun’da bayram namazı sonrası kurban kesim yerlerinde hareketlilik yaşandı. Bazı kesim yerlerinde kesilmeyi bekleyen kurbanlıkların gözlerinin bağlanması dikkat çekti.Bayram namazını kılan vatandaşlar, daha sonra kurban kesim yerlerine...

Samsun’da bayram namazı sonrası kurban kesim yerlerinde hareketlilik yaşandı. Bazı kesim yerlerinde kesilmeyi bekleyen kurbanlıkların gözlerinin bağlanması dikkat çekti.

Bayram namazını kılan vatandaşlar, daha sonra kurban kesim yerlerine koştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kesim alanına gelen vatandaşlar, hayvanlarını alarak kesim için sıraya girdi. Bazı büyükbaş hayvanlar kasaplara zor anlar yaşattı.Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Kurban ibadeti yerine getirilirken bıçak, kesme işlemi ve kan görme gibi olumsuzlar bazı çocuklarda psikolojik rahatsızlıklara neden olduğundan, kurban kesilen yerlerde küçük çocukların bulunmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir” şeklindeki uyarısına rağmen kurban kesim yerlerinde birçok çocuk vardı. Kesim alanında kanlarını ve can çekişen hayvanları gören bazı hayvanlarda kesim sırasında gözlerinin bağlanmadığı görüldü.

Kurbanlarını kesen vatandaşlar, dini vecibelerini yerine getirdiklerini belirterek, diğer hayvanların da gözlerinin bağlanması gerektiğini söylediler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.