bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’da Gaziler Günü Töreni

SAMSUN

Samsun’da, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Programa...

Samsun’da, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Programa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, askeri, mülki erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Törende şeref defterini imzalayan Vali Hüseyin Aksoy, “Aziz Atatürk Sakarya Meydan Muharebesi'nde gösterdiğiniz kahramanlık sonucu şahsınıza TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının verilişinin 92. yıl dönümünü anmak üzere huzurunuzdayız. Milletimizin tarihi geçmişten bugüne gurur duyduğumuz zaferlerle doludur. Bu zaferleri vatan için canlarını veren şehitlerimize ve gazilerimizin varlığına borçluyuz. Biz bu varlığın değerine ve sağlamlığına inanmış milletin evlatlarıyız. Bu millet yazdığı kahramanlıklarla tarihe damgasını vuran şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman anacaktır. Bu uğurda canını veren şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize milletimiz ve devletimiz sahip çıkarak her zaman yanında olduğu gibi bundan sonra da yanında olacağımızı ifade edebiliriz. Bu anlamlı günde başta siz olmak üzere silah arkadaşlarımızı ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ile anıyoruz. Ruhun şad olsun” dedi.

Daha sonra törende konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “19 Eylül Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da göğsünü düşmana siper eden ve bu cennet vatan topraklarını bize miras bırakan, rahmetle yad ettiğimiz kahraman İstiklal Savaşı gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül, dünya barışının temini ve insanlığın gereği uğrunda 1950 yılında Kore’de Türk askerinin şanlı adını tarih sayfalarına yazdıran kahraman Kore Savaşı gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül yavru vatan Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımızı Megali idea’nın pençesinden kurtararak Rumların Enosis hayalinin Akdeniz’in karanlık sularına bir daha geri dönmemek üzere gömen ve 20 Temmuz 1974 yılında ‘Ayşe Tatile Çıksın’ parolasını zaferle taçlandıran kahraman Kıbrıs gazilerimizin şeref günüdür” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.