bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’da Çocuklar 'Temiz Deniz Temiz Çevre' Etkinliğinde Bulundu

SAMSUN

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri şube müdürlüğünün katkılarıyla Samsun Balıkçı barınağı’nda düzenlemiş olduğu 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinasyonu ile Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri şube müdürlüğünün katkılarıyla Samsun Balıkçı barınağı’nda düzenlemiş olduğu 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi. Ülkemizde de 5 Haziran “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanmakta olup bu yıl “Temiz Deniz, Temiz Dünya” sloganıyla farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Türkiye’de Çevre haftası etkinlikleri çerçevesinde Samsun’da pilot okul olaraktan seçilen Canik 100. Yıl İlköğretim Okulundan öğretmen Arif Uçarlı’nın gözetiminde 30 öğrenci etkinliğe katıldı. Deniz ve çevre kirliliğine duyarlılık geliştirilmesi açısından etkinlik esnasında deniz ve iç sulardan çıkarılan terk edilmiş ağ ve diğer ( şişe, teneke, lastik teker vb.) atık malzemeler dalgıç eşliğinde denizden çıkartılarak öğrencilere sergilendi. Ayrıca denizden çıkarılan kabuklu deniz canlılarını da büyük bir merak ile inceleme fırsatı buldu.

Öğrencilere çeşitli ikram ve hediyelerde bulunulan etkinlikte, Bakanlığımız personeli su ürünleri mühendislerimizce de denizlerde yaşayan balık ve canlıların yanı sıra iç sularımız, dere, ırmak, gölet ve lagünlerde yetişen balıklar çeşitleri ayrıntılı şekilde tanıtıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.