bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’da Çanakkale Zaferi Kutlandı, Şehitler Dualarla Yâd Edildi

SAMSUN

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla Samsun Valiliği tarafından düzenlenen programlar Kıranköy Şehitliği’ndeki törenle başladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla Samsun Valiliği tarafından düzenlenen programlar Kıranköy Şehitliği’ndeki törenle başladı.

Şehitlik anıtına çelenklerin bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışının yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Bölge Başkanı Bilal Erim ve Samsun Şube Başkanı Kenan Kaptan, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve vatandaşlarımız ile birlikte; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Kıranköy Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen anma törenine katıldı, Şehitlik Anıtı’na çelenk sundu ve Şehitlik Şeref Defterini imzaladı.

Sayın Valimiz Şehitlik Şeref Defteri’ne yazdığı mesajında:

“Aziz Şehitlerimiz;

109 yıl önce emperyalistlere karşı Anadolu’daki Türk varlığını korumak ve bin yıllık Türk topraklarını müdafaa etmek için verilen mücadeleyle milletimizi Çanakkale Zaferi’ne ulaştıran siz Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez.' dedirterek Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini yedi düvele bir kez daha ilan ettiğiniz bu büyük zafer; aynı zamanda birlik ve beraberlik içerisinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığınız tarihi bir kahramanlık destanıdır.

Bizler de siz kahraman şehitlerimizden kalan bu mirastan ilham ve kuvvet alarak her zaman ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltmenin gayreti içerisinde olacağız. Şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakârlık timsali siz şehitlerimizden devraldığımız bu mirası geleceğimizin teminatı ve Türkiye Yüzyılı’nın güvencesi olarak gördüğümüz yeni nesillerimize emanet edeceğiz.

Bu düşüncelerle; bu toprakları bizlere mukaddes bir vatan olarak bırakan siz Aziz Şehitlerimizi ve başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Şehitlerimiz ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun.

Çanakkale Zaferi’mizin 109. yıl dönümü kutlu olsun.” dedi.

Vali Tavlı’nın konuşmasının ardından asker ve polis şehitliğinde Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Protokol üyeleri, şehit aileleri ile yakından ilgilenerek hal ve hatırlarını sordu, taziyelerini iletti. Program kapsamında protokol tarafından Asri Mezarlık Şehitliği de ziyaret edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.