bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

SAMSUN

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıl dönümü nedeniyle anıta çelenk sunuldu.Atatürk Anıtı önünde düzenlene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Büyükşehir...

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıl dönümü nedeniyle anıta çelenk sunuldu.

Atatürk Anıtı önünde düzenlene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, askeri, mülki ve adli erkan katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali Aksoy anıt şeref defterini imzaladı.

Vali Hüseyin Aksoy, imzaladığı anıt şeref defterine, “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı Samsun’da Cumhuriyetimizin kuruluşumuzun 90. yılını kutladığımız bu önemli günde milletçe huzurundayız. Gücünü ortak tarih, kader birliği ve bağımsızlığa olan inancından alan milletimiz önderliğinizde, yokluklar ve imkansızlar içersinde çağdaş bir Cumhuriyeti kurmayı başarmıştır. Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunun ulus olabilmesine kavuşmasını ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. İnsanımız Cumhuriyet ile birlikte bağımsız bir devletin onurlu ve özgürce düşünebilen haklara sahip yurttaşları haline gelmiş ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyetin kazanımları geleceğimiz için ümit kaynağı olmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, bağımsız yaşama azmimize güç katmaktadır. Cumhuriyet ile yönünü belirleyen ve çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 90 yıldır büyük gayret gösteren milletimiz yoluna kararlılıkla devam etmektedir. Bu istikrarlı yürüyüş bugün ülkemizin dünyada sözü geçen ve saygı gören bir ülke olmasıyla kendini göstermektedir. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı’nda aziz hatıran önünde saygı ile eğiliyor, size minnet duygularımızla şükran duygularımızı sunuyoruz” şeklinde yazdı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından İl Özel İdaresi Kültür ve Sanat Galerisi’nde “Cumhuriyet’in İlk Yıllarında Atatürk ve Samsun” konulu resim sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışını Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli yaptı. 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında açık olacak olan sergide Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 20, İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden 10 ve Samsun Yerel Tarih Grubu’ndan da 13 fotoğraf bulunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.