bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun EAH’de Aile Hekimliği Güncelleme Toplantısı

SAMSUN

SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Güncelleme Toplantıları’nın İlki Beklenenin Üstünde Bir Katılımla Dün Gerçekleştirildi.

SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Güncelleme Toplantıları’nın İlki Beklenenin Üstünde Bir Katılımla Dün Gerçekleştirildi.

SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği tarafından organize edilen ve sahada çalışan Aile Hekimlerinin eğitim ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlayan toplantı dizilerinin ilki 9 Ocak 2020 Perşembe saat 18:00’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu ilk toplantının konusu Türkiye’de birinci basamak sağlık hizmetlerinde gündemde olan kronik hastalıkların yönetimiydi. Samsun’da çalışan aile hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya 200’e yakın hekim katıldı.

SBÜ Samsun EAH Aile Hek. Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç.Dr.Erdinç YAVUZ, Başhekim Doç.Dr.Ahmet ŞEN ve İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Muhammet Ali Oruç’un açılış konuşmaları ile başladı.

İlk oturumda Prof.Dr.Dilek TOPRAK (Türkiye Aile Hek. Uzm.Derneği Bşk.Yard., Namık Kemal Üniv. Tıp Fak. Aile Hek.) “Primer Hipertansiyon yönetiminde Aile Hekimi’nin rolü” başlıklı konuşmasında kronik hastalık yönetiminde Aile Hekimi’nin yerinin önemi konusunda bir konuşma yaptı. Bu konuşmada, aile hekimi ve hasta arasındaki etkileşimin kronik hastalık bakım ve yönetimine etkisine vurgu yapıldı.

İkinci ve son oturumda ise Prof.Dr.Mustafa ARICI (Hacettepe Üniv. Tıp Fak. Nefroloji Bilim Dalı) kendisi de yazarlarından biri olduğu 2019 yılında yayınlanan ve Hipertansiyon konusunda en önemli ulusal kılavuz niteliğinde olan Hipertansiyon Uzlaşı Raporu temelinde primer hipertansiyonun tanı, tedavi ve izlemini anlattı.

Toplantı sonrası konuşmacılara İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Muhammet Ali Oruç ve Başhekim Doç.Dr.Ahmet ŞEN tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.