bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun Devlet Opera Ve Balesi Perdelerini Açıyor

SAMSUN

Samsun Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonuna 21 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleştireceği konserle başlıyor.Orkestra şefliğini kurumun genel sanat yönetmeni Lorenzo Castriota Skanderbeg’in yapacağı konserin ilk bölümünde Samsun Devlet...

Samsun Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonuna 21 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleştireceği konserle başlıyor.

Orkestra şefliğini kurumun genel sanat yönetmeni Lorenzo Castriota Skanderbeg’in yapacağı konserin ilk bölümünde Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Alman romantik akım bestecilerinin en önemli isimlerinden biri olan Johannes Brahms’ın 3 No’lu senfonisini seslendirecek.

Malahat Ismayilova’nın solist piyanist olarak yer alacağı konserin ikinci bölümünde 20. yüzyılın en büyük piyanist ve bestecilerinden biri olan, Rus romantizminin son büyük bestecisi Sergei Rachmaninoff’un 2 No’lu Piyano Konçertosu çalınacak.

2013- 2014 sanat sezonunu cumartesi günü gerçekleşecek konserle açacak olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, 26 Eylül’deki ilk temsilini ise Bach Alla Turca ile yapacak.

Yeni sezonun ilk prömiyer eseri ise 12 Ekim’de perdelerini açacak olan Batı Yakası Hikayesi müzikali. Manhattan’da yaşayan Porto Rikolu göçmen gençlerin çetesi Köpekbalıkları (Sharks) ile Amerikalı gençlerin çetesi Jetler (Jets) arasındaki çekişmenin tam merkezindeki bir aşk hikayesini barındıran, müzik ve dans dolu müzikal Batı Yakası Hikayesi, sezonun en iddialı eserlerinden biri olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.