bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’dan Merkez İlçe Belediye Başkanlarına İadei Ziyaret

SAMSUN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, rektörlük görevine başladıktan sonra kendisini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Atakum, İlkadım ve Canik Belediye Başkanları’na iadeiziyaretlerde bulundu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, rektörlük görevine başladıktan sonra kendisini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Atakum, İlkadım ve Canik Belediye Başkanları’na iadeiziyaretlerde bulundu.

İadeiziyaretler Atakum Belediyesi ile Başladı

İlk olarak Atakum Belediyesini ziyaret eden Rektör Ünal, burada Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile bir araya geldi. Ziyarette, iki kurum arasında yapılması planlanan çalışmalar ve iş birliklerine yönelik fikir ve değerlendirmeler paylaşıldı.

OMÜ Rektörlük Üst Yönetimi olarak göreve geldikleri günden bu yana Üniversitenin yeni dönem hedeflerini planlamak ve uygulamak için yoğun bir mesai yaptıklarını belirten Rektör Ünal, yerel yönetimlerle birlikteliği ve paydaşlığı büyütmek istediklerinin altını çizdi. OMÜ’nün birçok alanda bulunduğu değişim ve gelişim hamleleri hakkında Başkan Deveci’yi bilgilendiren Rektör Ünal, kentin bütün dinamikleriyle yakın ilişki ve iş birliği içinde hareket edeceklerini söyledi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de OMÜ’nün, binlerce öğrenciyi geleceğe hazırlayan Samsun’un en önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak vizyoner bir yaklaşımla bu paydaşlığa katkı sunmak için her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Rektör Ünal, günün anısına Başkan Deveci’ye Üniversitenin hediyesini takdim etti.

İkinci Durak İlkadım Belediyesi

Rektör Yavuz Ünal’ın ikinci durağı İlkadım Belediyesi olurken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, misafirini makamında ağırladı.

Görüşmede düşüncelerini aktaran Rektör Ünal, üniversite-şehir bütünleşmesinde yerel yönetimlerin önemli bir rolü olduğuna değinerek bu noktada ortak aklın devreye girmesiyle Üniversite ve kent vizyonu uyumunun yakalanacağını vurguladı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da modern ve yaşanabilir bir kent gelişimi ve algısı için OMÜ’nün önem ve değerinin farkında olduklarına işaret ederek projelerin hayata geçmesi için söz konusu iş birliklerinin zaruri olduğunu bildirdi.

Görüşme, hediye takdimiyle sona erdi.

Rektör Ünal Canik Belediyesinde

Ardından Rektör Ünal, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’ya iadeiziyarette bulundu.

Canik Belediyesi Başkanlık Makamı’nda ağırlanan Rektör Ünal, ziyarette OMÜ’nün şehirle olan bağlantısı ve iş birliğinde kamu kuruluşlarının rolü ve önemine atıfta bulunurken, bu anlamda Üniversite ve Belediyenin birlikte geliştireceği nitelikli projeler yoluyla ortak paydalarda buluşarak kurumların işlevselliğini arttırma gayreti içinde olacaklarını dile getirdi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı da ziyaretten duyduğu memnuniyet ve mutluluğu ifade ederek OMÜ’nün bilgi ve birikiminden faydalanarak Samsun’u daha ileri taşımaya devam etmek için her zaman el ele, gönül gönüle çalışacaklarına işaret etti.

Gösterilen nezaket ve konukseverlik adına şükranlarını ileten Rektör Ünal, Üniversitenin hediyesini Başkan Sandıkçı’ya sundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.