bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Piazza’da Cumhuriyet Coşkusu

SAMSUN

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde coşkuyla kutlandı.Kutlamalar ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisi ile başladı. Ardından buz pistinde Cumhuriyet pastası kesildi....

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisi ile başladı. Ardından buz pistinde Cumhuriyet pastası kesildi. Pastayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Mehmet Zeki Bodur, Piazza AVM Müdürü Necati Ufuk Toydemir, İşletme Yönetici Osman Zeki Kansız ve Mağaza yöneticileri kesti.

Vatandaşın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Cumhuriyetimizin uygarlık yarışında her gün bir önceki güne kıyasla daha fazla geliştiği ve daha fazla gelecek umudu verdiği çocuklarımıza gençlerimize, refahı, mutluluğu, demokrasiyi, hukuku ve yükselen diğer dünya değerlerini yudum yudum çocuklarımızın yaşayabileceği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarımız kutlu olsun” dedi.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet pastası kesildi. Pasta kesiminin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, buz pistinin kenarlarında bekleyen vatandaşlara ve çocuklara kendi elleriyle pasta ikram etti.

Pasta kesiminin ardından Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaştırma Enstitüsü öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet Defilesi düzenlendi. Düzenlenen defilede Kız Teknik Öğretim Olgunlaştırma Enstitüsü’nde okuyan 10 kız öğrenci 30 farklı kıyafetleriyle son Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine geçiş yaptılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.