bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Pelitbükü Goğuzlular Güreşe Keşkeğe ve Müziğe Doydu

SAMSUN

Pelitbükü Goğuzlular yardımlaşma ve dayanışma derneği tarafından tertip edilen Dütmen yaylası Piknik Şenliği, Karakucak Güreşleri ve Keşkek Şenliği 11 Temmuz 2022 pazartesi günü yapıldı.

Geleneksel olarak yapılmaya başlayan ve bu yıl 2. düzenlenen Pelitbükü Goğuzlular yardımlaşma ve dayanışma derneği tarafından tertip edilen Dütmen yaylası Piknik Şenliği, Karakucak Güreşleri ve Keşkek Şenliği 11 Temmuz 2022 pazartesi günü yapıldı.

Şenlik Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve duaların yapılmasıyla başlandı. Geceden itibaren herenilerle ateş üzerine konulan keşkek ve yahniler pişirildi. Programda Alaçamlı sanatçı Zennure Çaylı Koç birbirinden güzel şarkılar okuyarak programa renk kattı, çeşitli eğlenceli oyunlar oynandı. Yeşil çayır üzerinde minikten Baş Pehlivanlığa kadar karakucak güreşleri yapıldı. Gelen misafirlere keşkek ikramında bulunuldu. Ayrıca Kasapların kurmuş olduğu mangallarda isteyenler kuzu pirzola ve köfte pişirerek afiyetle yediler. Programa Alaçam belediye başkanı Siyasi Parti ve Sivil toplum Örgütü temsilcileri ile Bayram tatiline gelen çak sayıda Alaçamlı vatandaşlar katıldı.

Yapılan Başpehlivanlık Güreşlerinde; 1.Recep Faruk Demir 2. Mikail Keser, 3. Atilla Balcı 3. Kerem Can oldular.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.