bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Otizmli Çocukların Yanındayız

SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan otizmli çocuklar ve velileri güzel bir gün geçirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan otizmli çocuklar ve velileri güzel bir gün geçirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte otizmli çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendi. Kazım Orbay İlkokulu’ndan gelen 7 otizmli öğrenci, velileri ve öğretmenleri ile birlikte düzenlenen atölye etkinliklerine katıldı. Özellikle boyama ve kile şekil verme etkinliğinde çocuklar keyifli anlar yaşadı.

‘ETKİNLİK BİR HAFTA SÜRESİNCE DEVAM EDECEK’
Programla ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birim Sorumlusu Eda Günaydın “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlediğimiz etkinliğimizde otizmli çocuklarımız ve aileleri ile bir araya geldik. Bugünkü etkinlik kapsamında anne ve çocuk atölye çalışması gerçekleştirdik. Atölye çalışmalarına katılıp ardından müzik dinletisiyle güzel vakit geçirdiler. Dünyada her 36 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Biz de otizmin fakındayız. Bir gün değil tüm yıl boyunca etkinliklerimizle onların yanındayız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Çocuğu ile birlikte gelen anne Ayşegül Kaplan “Çocuklarımız burada kendi akranlarıyla kaynaşma fırsatı buldu. Güzel bir etkinlik oldu, Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” diye konuştu. Kazım Orbay İlkokulu’nda görevli Özel Eğitim Öğretmeni Leyla İnceel ise özel eğitim sınıfı öğrencileri ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katıldıkları için mutlu olduklarını belirterek “Bugünün anlam ve öneminden dolayı çocuklarımızın hem sosyalleşip hem de güzel bir gün geçirmesi adına buradayız. Büyükşehir Belediyemize tüm imkanlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.