bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Örnek Muhtar, Halkının Sorunlarını İlgili Makamlara Götüren ve Çözen Muhtardır

SAMSUN

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak hanımefendi, 19.10.2017 Perşembe günü saat 19.00’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Ihlamur Cafe’de düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak hanımefendi, 19.10.2017 Perşembe günü saat 19.00’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Ihlamur Cafe’de düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa ÖZTÜRK yemek sonrası yaptığı konuşmasında, “Bu gün 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Valiliğimizin düzenlediği akşam yemeğinde bir aradayız. Bu günü bizlere devletimiz hediye etti. Devletimizin bizlere verdiği değeri, bizlerde halkımızın hizmetine sunarak, onların yanında olarak ve onların hizmetine koşarak göstermemiz gerekiyor. Aldığımız parayı hak etmemiz gerekiyor. Mahallemize en güzel hizmeti yapmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde el birliği ile yarınlarımızı daha yaşanır duruma getirmeliyiz. Katılımlarınızdan dolayı başta Sayın Valimiz ve değerli eşleri olmak üzere, bütün muhtar arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Bu gün 19 Ekim Muhtarlar günü. Gerçekten böyle bir günü muhtarlarımıza armağan ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Muhtarlık müessesesinin daha etkin, daha hizmete odaklı bir konuma gelmesi için çalışmalar yapmamız gerekir. Bu yönüyle de bu günleri çok iyi değerlendirmemiz lazım. Muhtarlar halkla iletişim açısından bizim için en önemli unsurdur. Sizler direkt olarak halkla iç içesiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarları Beştepe’de külliyede misafir etmesi muhtarlarımız için çok önemli bir konudur. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Muhtarlarımız köyünde, mahallesinde devletin temsilcisidir.”dedi.

 ‘MUHTAR MAHALLESİNİN EN ONURLU, EN ŞEREFLİ KİŞİSİ OLMAK DURUMUNDADIR’

Vali Osman Kaymak konuşmasının devamında, “Muhtar suçların önlenmesinde önemli odaklardan ve bu konuda rol alacak kurumlardan birisidir. Muhtar o yönüyle polisimize, jandarmamıza ve belediyelerimize de yardımcı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlara bakışı nedeniyle özlük haklarında bir iyileşmeye gidilerek 2002 yılında muhtarlarımız 80-90 lira alırken, bu gün bu miktar 1.500 liraya ulaşmıştır. Sigorta primleriniz de artık devlet tarafından ödeniyor. Ama şüphesiz bunun ötesinde muhtarlık bir onur, bir şeref görevidir. Muhtar mahallesinin, köyünün en onurlu, en şerefli kişisi olmak durumundadır. Onun için de mahallesinde olan her şeyden öncelikle muhtarlarımız sorumludur.”dedi.

 ‘MUHTARLAR MAHALLELERİNDE DEVLETİN GÖZÜ, KULAĞI, ELİ, AYAĞIDIR’

Muhtarın mahallesinde veya köyünde bir ağabeylik, bir babalık, bir ablalık yapabilecek kişiliğe sahip olması gerekir diyen Vali Kaymak, “Muhtarlar sorumluluk alanlarında insanlara şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için de ilgili kurumlarla görüşüp çare arayacak. Muhtarlar mahallesinde devletin gözü, kulağı, eli, ayağıdır. Bizler mevcut yapı içerisinde görevimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Örnek muhtar olmak durumundayız. Örnek muhtar, halkının sorunlarını ilgili makamlara götüren ve çözen muhtardır. Bu duygu ve düşüncelerle Muhtarlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından en uzun süre (30-35 sene) muhtarlık yapan muhtarlara Samsun Valisi Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Plaket töreninin ardından günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen akşam yemeğine ayrıca, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Mahalli İdareler Müdürü M.Hayri Şen, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, İlçe Muhtarlar Dernek Başkanları ve çok sayıda muhtar katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.