bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Murzioğlu Bilgilendirdi

SAMSUN

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan, “Perakende Ticaretin Düzenlenmesi” hakkında kanun tasarı taslağı ile ilgili meslek komitesi üyelerini bilgilendirdi.Gümrük...

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan, “Perakende Ticaretin Düzenlenmesi” hakkında kanun tasarı taslağı ile ilgili meslek komitesi üyelerini bilgilendirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak, TBMM gündemine getirilecek olan, “Perakende Ticaretin Düzenlenmesi” hakkında kanun tasarı taslağı ile ilgili Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, kanun taslağının yakından ilgilendirdiği Samsun TSO bünyesindeki 2, 13, 18, 19, 22, 25 ve 29’uncu meslek komitelerinin üyeleri katıldı. Toplantıya katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkan Salih Zeki Murzioğlu ile Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, kanun tasarı taslağı ile ilgili meslek komitesi üyelerini bilgilendirdi.

Hazırlanan kanun tasarı taslağı ile ilgili TOBB’un kendilerinden görüş talep ettiğini ifade eden Başkan Murzioğlu, “Oda olarak biz de sizin görüşleri doğrultusunda bir rapor hazırlayıp, üst kuruluşumuz olan TOBB’a göndereceğiz. Bu kanunun amacı; perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin kolaylaştırılması, perakende ticaretin kaliteli ve standartlara uygun olarak serbest piyasa ortamında etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılması, perakende işletmelerin dengeli bir şekilde büyüme ve gelişmesinin sağlanması, üretici ve tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması ve perakende işletmelerin faaliyetleri ile bunların üretici ve tedarikçilerle ilişkilerinin düzenlenmesidir” dedi.

Kanun uygulanmasının bakanlık, belediye ve il özel idareleri ile diğer idarelerin görev, yetki ve sorumluluklarını kapsadığını ifade eden Murzioğlu, hazırlanan taslağın içeriği hakkında da meslek komitesi üyelerine bilgi verdi. Murzioğlu, “Bu kanun tasarı taslağı sizi çok yakından ilgilendiriyor. İnşallah kanun tasarı taslağı sizlerin lehine son şeklini alarak TBMM’den geçer” ifadelerini kullandı.

Toplantıda katılan meslek komitesi üyeleri de, hazırlanan kanun tasarı taslağı hakkında görüş beyan etti. Meslek komitesi üyeleri, cuma günü tekrar bir araya gelerek, TOBB’a gönderilecek raporla ilgili görüş beyan edecekler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.