bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Mmo’dan Mühendis Yetkilendirme Kursu

SAMSUN

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) kapsamında üyelerine yönelik düzenlemiş olduğu mühendis yetkilendirme kurslarına “Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) kapsamında üyelerine yönelik düzenlemiş olduğu mühendis yetkilendirme kurslarına “Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu” ile devam ediyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 03 Nisan 2012 Tarihli ve 28253 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” gereği doğal gaz iç tesisat yapım bakım onarım firmalarının makine mühendislerinin akredite edilmiş kuruluşlardan alınmış Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğal Gaza Dönüşümü Mühendis Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale gelmiştir.

Bu yasal mevzuat değişikliği kapsamında doğal gaz iç tesisat yapım bakım onarım sektöründe faaliyet gösteren ve gösterecek olan üyelerinin belgelendirilmesine yönelik çalışmalara yoğunlaşan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube “Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu” açarak sürece katkı koymaya devam ediyor.

Samsun, Amasya, Ordu ve Trabzon illerinden toplam 16 makina mühendisinin katıldığı kursun sunumu MMO Samsun Şube MİEM Kurs Eğitmeni Mak. Müh. Hakan Yavuz tarafından veriliyor. Kursun sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara “Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetki Belgesi” verilecek.

MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Gökhan Koskos kursla ilgili yaptığı açıklamada, meslek disiplinlerine giren yasal mevzuat değişiklikleri ve gelen talepler doğrultusunda sürekli güncellemeler yaparak çalışmalarını şekillendirdiklerini, Doğal Gaz Sertifika Yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikle sektörde çalışmakta olan 300’ü aşkın makine mühendislerini planlanan eğitimler ile belgelendirerek çalışmaların kesintiye uğramadan devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.