bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak'tan Teşkilatlara Kışkırtma Uyarısı

SAMSUN

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak; teşkilatlara kışkırtma uyarısında bulundu.

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak; teşkilatlara kışkırtma uyarısında bulundu.

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Samsun’un sembolü haline gelmiş Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkmasını sembolize eden Onur Anıtına yapılan saldırı Milliyetçi Ülkücü camiada, Samsunumuzda ve Atatürk’ü seven, saygı gösteren, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine bağlı vatandaşlarımız üzerinde travma etkisi yaratmıştır. Samsun ve ülke olarak bizleri sevindiren ise olay sonrasında gösterilen tepkiler ve verilen mesajlardır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerleri olan saygıya ve bağlılığa ihtiyacımız olan içinden geçtiğimiz bu dönemde, gerek içte gerek bölgemizde gerek ise küresel olarak emperyalist emellerin vücut bulduğu bir gerçektir. Böylesi bir dönemde, bölgemizdeki ülkeler arasındaki gerilimler, içteki emperyalizme ve bölücülüğe hizmet eden yapılar ve bundan nasiplenmeyi bekleyen zihniyetler toplumu kutuplaştırarak milli birliğimize zarar verme hedefinde olabilirler.

Milliyetçi, Ülkücü camia adına bizlere düşen görev her kim olursa olsun kışkırtmalara gelmemektir. Bu gibi hassas dönemlerde kullanılan dil önemlidir. Toplumsal olaylarda kitleyi yönlendirmek ve kışkırtmaya yönelik hareket, söz ve eylemlerden uzak durmak, amacı kavga ve kaos olan yapılara ve zihniyete geçit vermememiz gerekmektedir.

Bu hususlarda tüm dava arkadaşlarımıza Milliyetçi, Ülkücü camianın Atatürk’ün kurucusu olduğu yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerinin ve Cumhuriyetin gereği olan demokrasinin teminatı olduğunu bir kez daha hatırlatır, yaşanan üzücü olaya tek vücut olarak gösterdikleri duruştan dolayı mutluluğumuzu dile getirmek isteriz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.