bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nden Canlı Yayınla Katılım

SAMSUN

5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından düzenlenen etkinliklere ve toplu açılış törenine Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nden canlı yayınla katılım sağlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından düzenlenen etkinliklere ve toplu açılış törenine Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nden canlı yayınla katılım sağlandı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından düzenlenen etkinliklere ve toplu açılış törenine, ülkemizde bulunan 486 kuş türünün 359'una ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nden canlı yayın ile katılan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, daha yeşil bir Türkiye için geleceğe nefes olan projeleri bizlerle buluşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada; “İlimizin 19 Mayıs, Alaçam ve Bafra ilçeleri sınırları içerisinde yer alan 43 bin hektarlık Kızılırmak Deltası; ülke topraklarının yaklaşık beşte birini oluşturan Karadeniz Bölgesi'nin en büyük sulak alanı, barındırdığı canlı sistemi açısından da Türkiye'nin en zengin ve en geniş sulak alanlarından birisi olduğu belirten Sn. Valimiz, "Nihai hedefimiz Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cennetini en doğal haliyle korumak. Yerelde Büyükşehir Belediyesi ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde Bakanlığımız tarafından yürütülen tüm çalışmalarda öncelikle alanın doğal yapısının ve dengesinin korunmasına odaklanmış durumdayız' ifadelerine yer verildi.

Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 5 Haziran #DünyaÇevreGünü Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni’ne bizlerde minik çevre müfettişlerimiz ile birlikte Samsun’umuzun önemli bir değeri olan, zengin bir flora ve faunaya sahip Kızılırmak Deltasından katıldık.

Temiz ve yeşil bir ülke bırakmak için 81 ile 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefiyle şehirlerimizin tamamını yeşil alan ile buluşturma hedefini koyan Sn. Cumhurbaşkanımıza geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.