bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kaymakam Zaman’dan Kurum Müdürleriyle Kapsamlı Koronavirüsle Toplantısı

SAMSUN

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman başkanlığında daire müdürleri ile kapsamlı koronavirüsle mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman başkanlığında daire müdürleri ile kapsamlı koronavirüsle mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

Dünya’yı etkisi altına alan ve Çin'de başlayıp kısa sürede tüm dünyaya yayılan salgın hastalık Yeni Tip Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Coronavirüs enfeksiyonunun etkeni, kuluçka süresi, bulaşma yolları, alınması gereken önlemler, kişisel korunma yolları, toplumsal hijyen önlemleri ve kurumlar arası işbirliğinin önemi hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Zaman ilçemizde alınan tedbirler gözden geçirilerek, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski azaltmak, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla ve uygulamalarda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için alınan kararın tüm kurumlarımız tarafından takip edilmesi hususları görüşüldü.

Zaman toplantıda yaptığı konuşmada; Dünya’yı etkisi altına alan ve Çin'de başlayıp kısa sürede tüm dünyaya yayılan salgın hastalık Yeni Tip Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme yaparak Mart ayı itibari de ülkemizde normalleşme sürecinin başlayacağı bunun illerin vaka durumuna göre değerlendirileceğinden ilçemizin önümüzdeki günlerdeki vaka sayısının ilimizin değerlendirilmesi, kısıtlamaların kaldırılması veya hafifletilmesi noktasında önemli olduğunu ifade ederek normalleşmek için vaka sayılarını düşürmemiz gerektiğini belirtti.

Kaymakam Zaman, Ülkemizde ve ilçemizde görülen Yeni Tip Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Samsun Valiliği tarafından Covid 19 bulaş riskini artırdığı düşünülen ev ziyareti ve toplantıların pandemi sürecinde azaltılması için ev hanımları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza yönelik ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından daha kapsamlı bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını ve vatandaşlardan cadde, sokak, Pazar yeri, alışveriş marketlerinde dikkat edilmesi gereken sosyal mesafe hijyen ve maske kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kaymakamlığımız başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda, camilerde, toplu taşıma araçlarında ve insanların ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarına başlandığını ve tedbir amaçlı çalışmaların sürdürüldüğünü, vatandaşlarımızın resmi açıklamaların dışındaki bilgilere itibar etmemeleri konusunda uyarılar yaptı.

Alaçam Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Radi Şen toplantıda şunları söyledi; El hijyenine çok dikkat edilmelidir. En az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve su yoksa gözle görülür kirlenme yoksa alkol bazlı el dezenfektanı kullanılmalıdır. Eller yıkanmadan asla gözlere, buruna ve ağıza dokunulmamalıdır. Hastalar kalabalık ortamda bulunmamalı, kalabalık ortamda bulunmaları gerekiyorsa basit cerrahi maske kullanmalıdır. Solunum yolu hastalığı belirtileri (öksürük, hapşırık, nefes darlığı vb.) olan hastalarla maskesiz yakın temastan kaçınılmalıdır. Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burun mendille kapatılmalı, ardından mendil çöp kutusuna atılarak eller yıkanmalı, mendil yoksa ağız ve burun dirseğin ön yüzüyle kapatılmalıdır. Hasta kişilerin kişisel eşyaları ortak kullanılmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Zaman, toplantıya katılan kurum müdürlerinin görüşlerini dinledikten sonra, toplantıda alınan kararlara tüm çalışanların önemle riayet etmelerini gerektiğini vurgulayıp herkese çalışmalarında kolaylıklar diledikten sonra toplantı sonra erdi.

Yarın Cuma günü itibarı ile ilçe genelinde kurum müdürlerimiz ile birlikte sahada olacaklarını ve ilçede girilmedik işyeri kalmayacağını söyleyerek toplantı son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.