bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kaymakam Zaman'dan İhtiyaç Sahibi Aileye Yardım Eli

SAMSUN

Alaçam ilçesi Yukarıelma Aydınbeyli Mahallesi halkından Aydın Dursun, Bir kaç yıl öncesine kadar ilçede simit satarak geçimini sağlıyordu. Kendisi astım hastası, eşi ise sara hastası ve çalışarak geçinmeye sağlıkları elverişli değil çalışacak ne sağlığı ne de arazisi var.

Alaçam ilçesi Yukarıelma Aydınbeyli Mahallesi halkından Aydın Dursun, Bir kaç yıl öncesine kadar ilçede simit satarak geçimini sağlıyordu. Kendisi astım hastası, eşi ise sara hastası ve çalışarak geçinmeye sağlıkları elverişli değil çalışacak ne sağlığı ne de arazisi var.

Aylık 500 TL askerlikten sakat maaşıyla geçiniyor, 3 çocuğu bulunan Aydın Dursun'un 2 çocuğu lisede 1 çocuğu ortaokulda okuyor. Eş dost yardımıyla geçimlerini sürdürmeye çalışıyorlar.

Soğukçam Orta Okulu Müdürü Mücahittin Şen, Biz de Soğukçam Okulu olarak öğrencelerimize her yıl kırtasiye, elbise ve gıda yardımında bulunuyorduk. Evleri oturulamayacak derecede eski ve bakımsızdı, ayrıca ev kardeşine ait kendine ait bir evi yok. yağmur yağınca evin içine leğen koymak durumunda kalıyorlar. Biz eve tadilat yapacaktık okulumuzdaki 20 öğretmenlerimiz eş dostlarına haber verdiler 18.000 TL para toplandı. bu miktarda parayı da tadilata harcamayı uygun görmedik. Yeni ev yapılması için araştırmalarda bulunduk. Yukarıelma Mahallesi muhtarı Aslan Osma ile görüşüp yeni ev inşaatına başladık. Mahalle muhtarımız Aslan Osma'nın yakın iş takibi sayesinde şu an kaba inşaatı 20.000 TL ye bitirdik. Üst tabla betonu kaymakamımızın desteği ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından karılandı. Ayrıca yapılacak kapı mutfak dolabı ve laminant ücretlerini birkaç hayırsever üstlendi. Geriye sıva pencere ve ıslak zemin kaldı, onları da hayırseverlerimizin desteği ile yapacağımızdan şüphem yok. Bizden yardımlarını esirgemeyen Kaymakamımıza mahalle muhtarımıza her konuda olduğu gibi yardım konusunda hemen bir araya gelip bir ailenin hayatına dokunan öğretmenlerime ve hayırseverlerimize teşekkür ederim dedi.

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Yukarıelma Aydınbeyli Mahallesi halkından Aydın Dursun'un yardımına koşan Soğukçam Orta Okulu Müdürü Mücahittin Şen ve öğretmenlerine gönülden teşekkür ediyorum. böyle bir ailenin gün yüzüne çıkartılması ve onlara yardım elinin uzatılması beni gerçekten çok duygulandırdı. Bu konu ile ilgili Kaymakamlığımız tarafından elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız dedi.

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, İlçe Emniyet Müdürü Erol Can Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, Soğukçam Orta Okulu Müdürü Mücahittin Şen, Yukarıelma Mahallesi Muhtarı Aslan Osma ile birlikte ihtiyaç sahibi aileye ziyarette bulunularak bundan sonraki yapılacak olan işlerde elimizden gelen bütün imkanlar sizlere kullanılacaktır dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.