bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kahvehane Ve Camide 'aile İçi İletişim' Semineri

SAMSUN

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından kahvehane ve camide "Aile İçi İletişim Semineri" yapıldı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görev alanına ilişkin konularda kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı...

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından kahvehane ve camide "Aile İçi İletişim Semineri" yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görev alanına ilişkin konularda kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve bilinçlendirici faaliyetler yürütmek amacıyla 40 ilde, toplam 80 adet "Aile İçi İletişim Semineri"nin gerçekleştirilmesi planlandı ve bu doğrultuda Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü koordinesinde 2 farklı mekanda "Aile İçi İletişim Semineri" gerçekleştirildi.

İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi Altıntaş Kahvehanesi ile Süleyman Çelebi Camii Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerlere; mahalle sakinleri, müftülük personeli ve kuruluş müdürleri olmak üzere toplamda 128 kişi katıldı.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım'ın da katılığı ‘Aile İçi İletişim Semineri’, Eğitim Görevlisi Salih Özgür tarafından verildi. Özgür, erkeğin eve giderken eşine çiçek götürmesinin bir jest ve eşinin gönlünü alma ve ona değer verme olduğunu söyledi. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerifini hatırlatan Özgür, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Alo 183 telefon numarasını hatırlatıp, “Komşunuzda şiddet sesleri duyarsanız veya komşunuzda bir sorun, sıkıntı sezinlerseniz Alo 183 telefon numarasını arayınız” önerisinde bulundu.

Seminerini genelde fıkra ve kıssalarla süsleyen Özgür, vatandaşın sorularını cevapladı. Seminerin sonunda vatandaşlara iletişim ve aile içerikli kitapçıklar dağıtıldı.

Seminerin çok verimli olduğunu belirten vatandaşlar, seminerlerin yaygınlaştırılmasının toplum adına büyük bir kazanç olacağını ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.