bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İş dünyasından, Vali Zülkif Dağlı’ya, ‘TEKNOFEST Karadeniz’ teşekkürü

SAMSUN

Samsun TSO Yönetimi, TEKNOFEST Karadeniz’e evsahipliğindeki organizasyonu için Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Samsun TSO Yönetimi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen Samsun’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz’e evsahipliğindeki organizasyonu için Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’yı ziyaret ederek, 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun-Çarşamba Uluslararası Havaalanı’nda düzenlenen, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz’e katkılarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Altı gün boyunca TEKNOFEST Karadeniz’e başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Festival, ulusal ve uluslararası tanıtım açısından büyük bir fırsatı da beraberinde getirdi. Festivalle birlikte sadece ilimizde değil, dünyada günlerce ‘Samsun’ ismi konuşuldu. Samsun'da Milli Teknoloji Hamlesi'nin en güzel yansımalarına ve gövde gösterisine hep birlikte şahitlik ettik. Şehrimizde kalıcı izler bırakan bu muhteşem organizasyonun hazırlık sürecinden bu yana şahsınızda emeği geçen ve başarıyla tamamlanmasına vesile olan herkese Samsun adına ve üyelerim adına teşekkürlerimi, şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“SAMSUN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ VE GÜZELİNİ HAKKEDİYOR”

Çok güzel ve çok anlamlı bir organizasyonu başarıyla bitirdiklerini belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise, “Altı gün boyunca tam anlamıyla muhteşem bir festival yaşadık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle coşkumuz katbekat artmış oldu. Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra Avrupa ülkeleri ile dost ve kardeş ülkelerden 900 bini aşan sayıda kişi Samsun'daki TEKNOFEST'i ziyaret etti. Diğer illerle birlikte bunun 1 milyon 250 bin rakamını aştığını biliyoruz. TEKNOFEST Karadeniz, ülkemizin ve dünyanın birçok bölgesinden de altı gün boyunca televizyon ekranları ve dijital platformlardan takip edildi. Şehrimiz, etkilerini ilerleyen dönemlerde de fazlasıyla hissedeceğimiz önemli bir prestij kazandı. TEKNOFEST; ilimizde çok güzel bir rüzgar oluşturdu. Özellikle çocuklarımız için önemli bir fırsat ve büyük bir birikim oldu. Bunu hep birlikte, sizlerin de desteğiyle başardık. Allah’a çok şükür böylesi bir dev organizasyondan yüzümüzün akıyla çıktık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Samsun herşeyin en iyisini ve en güzelini hakkediyor. Bir anlamda bu tür dev etkinlikleri çok başarılı bir şekilde düzenleyeceğini tüm dünyaya göstermiş olduk” diye konuştu.

ANI TAKDİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından Salih Zeki Murzioğlu ve Haluk Akyüz, günün anısına, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya, Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden, Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve Türkiye'nin ilk yerli uçağını üreten Vecihi Hürkuş’un, üzerinde Türk askeri uçağı teknik çiziminin bulunduğu bir tablo takdim etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.