bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İlkadım'da Yeni Bir Şehrin Temelleri Atılıyor

SAMSUN

İlyasköy Mahallesi sakinlerini Gazi Hizmet Binası'nda ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım ilçesinin yeni bir planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi.Ziyarette İlyasköy Mahalle Muhtarı Kemal Koçabaş ve mahalle sakinlerinin...

İlyasköy Mahallesi sakinlerini Gazi Hizmet Binası'nda ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım ilçesinin yeni bir planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ziyarette İlyasköy Mahalle Muhtarı Kemal Koçabaş ve mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Necattin Demirtaş, İlkadım'ın güneyinde yeni bir şehrin planlarını hazırladıklarını ifade etti. İlkadım İlçesi’nin güneyinde 2 katlı müstakil evlerden oluşacak olan yeni bir şehir inşa edeceklerini kaydeden Başkan Demirtaş, üç yıldır büyük uğraş verdikleri jeolojik zemin etüt çalışmaları sonrasında yapılacak olan planlamalarla İlkadım ilçesinin yeni bir şehir kuracaklarını anlattı.

İlkadım ilçesindeki kentleşmenin güney paralelde gelişmesinin adımlarını attıklarını ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, “Üç yılı aşkın bir süredir Uzgur, Kuşculu, Ahullu, Toybelen, Kapaklı, Çivril, Kıran ve Çatalarmut Mahallerinde jeolojik zemin etüt çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalarımız son aşamaya geldi” dedi.

Yapılacak planlamalarla İlkadım ilçesinin güney koridorunda kuracağımız mahallelerde müstakil evler kurulacağını ifade eden Demirtaş, "Bu bölgede yüksek katlı apartman ve sitelerin kurulmasına fırsat vermemeyi düşünüyoruz. İki katlı müstakil evlerin kurulmasıyla oluşacak mahallerde site ve apartman dairelerinde kaybolan komşuluk ilişkilerini bu sayede güçlendireceğiz. ‘Huzurlu Şehirler, Huzurlu Mahalleler’, sloganıyla İlkadım’ın güneyinde müstakil evlerden oluşacak olan yeni kentleşme alanıyla şehir nefes alacak. Müstakil evlerde vatandaşlar şehrin keşmekeşliğinden kurtulacak. Doğa ile iç içe yaşam tarzının olacağı dubleks tarzı evlerde evin önündeki bahçeyle uğraşarak doğayla meşgul olacak. Sosyal donatı alanlarının da düşünüldüğü planlamada vatandaş, huzurlu bir yaşam bulacak. Modern mimari ile Selçuklu mimarisinin harmanlanarak inşa edilecek olan evlerde komşuluk ilişkileri de güçlenecek” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.