bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İlkadım'da Anaokulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

SAMSUN

İlkadım Belediyesi Derebahçe Mahallesi’nde hayata geçirdiği Trafik Eğitim Parkı'nda çocukların trafik kurallarını öğrenmelerini sağlıyor.Derebahçe Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim...

İlkadım Belediyesi Derebahçe Mahallesi’nde hayata geçirdiği Trafik Eğitim Parkı'nda çocukların trafik kurallarını öğrenmelerini sağlıyor.

Derebahçe Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, öğrencilerin trafikle ilgili merak ettiği konulara cevap veriyor. Trafik kurallarının teorik ve uygulamalı olarak öğretildiği trafik eğitim parkında, öğrenciler eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor. Öğrencilere slayt eşliğinde teorik eğitimler veriliyor. Trafik kurallarını teorik olarak öğrenen öğrenciler, daha sonra akülü arabalara binerek uygulamalı trafik kurallarını öğreniyor. Trafik polislerinin verdikleri derslerle trafik kurallarını öğrenen öğrenciler, emniyet kemerinin öneminden, yoldan karşıdan karşıya geçerken nasıl davranılması gerektiğine, yaya olarak uymaları gereken kurallardan trafik levhalarının ne anlama geldiğine varıncaya kadar bir çok bilgiyi ediniyor.

Hayata geçirdikleri trafik eğitim parkıyla trafik kazalarında can kaybının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Elde ettiğimiz verilere göre trafik kazalarında son 10 yılda meydana gelen 7 milyon trafik kazasında 45 bin kişinin hayatını kaybetmiş. Trafik kazalarında yaşamını yitiren her 100 yayadan 26’sının da çocuk olduğunu öğrendik. Ülkemizde, 14 yaş altındaki çocukların, trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybetme riski Avrupa ülkelerine göre 3 ila 4 kat daha yüksek. Uzmanlara göre Türkiye’de yol güvenliği eğitimi gerek nitelik, gerekse nicelik olarak yeterli değil. Dünyada da bu sorun hala çözülebilmiş değil. Bu konuya çözüm getirmenin bir yolunun da çocuklara küçük yaşta trafik eğitimini vermektir” dedi.

Trafik kurallarına duyarlı ve bilinçli nesiller yetiştirmek için eğitimin küçük yaşlarda alınması gerektiğini ifade eden Başkan Demirtaş, "İmkanları ve çevre düzenlemesi ile okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocukların trafik kurallarını öğrenmelerini ve alışkanlık kazanmalarını sağlamak amacıyla 4 bin metrekarelik alana çok kapsamlı 'Trafik Eğitim Parkı'nı hayata geçirdik. Bu bilinçle, ilköğretim düzeyinde eğitim alan çocuklarımıza trafik bilincini küçük yaşlarda kazandırıyoruz. Eğlendirici ve eğitici özelliği bulunan trafik eğitim parkımız, trafik bilincinin gelişmesine önemli bir katkı sağlamaktadır. Trafik eğitim parkımızla okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize teorik ve pratik trafik bilgilerini vererek, trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olacağız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.