bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Hastanede Emzirme Haftası Etkinliği

SAMSUN

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Hastanenin poliklinik önünde düzenlenen etkinlikte anne sütünün önemine değinildi. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları...

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Hastanenin poliklinik önünde düzenlenen etkinlikte anne sütünün önemine değinildi. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi ve Başhekim Uzm. Dr. Halil Keskin, yaptığı konuşmada, "Yarınlarımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı olması, çocuklarımızın anne sütü ile beslenmesini sağlamak, bu konuya dikkat emzirmek amacıyla 1-7 Ekim tarihlerin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi aynı zamanda 'Bebek Dostu Hastane' olarak emzirme konusunda anne ve anne adaylarına teşvik ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Yenidoğanların yaşamlarının ilk 6 ayı içerisinde buluna bilen en değerli besin anne sütüdür. Anne sütü içerdiği koruyucu maddelerle bebeklerimizi mikroplardan korur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, büyüme ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini içerir" dedi.

Özellikle yaşamın ilk 6 ayının beslenmenin sadece anne sütü ile gerçekleşmesinin anne ve bebek arasındaki duygusal bağı güçlendirdiğini hatırlatan Başhekim Uzm Dr. Halil Keskin, "Ayrıca emziren annelerde meme kanseri ve yumurtalık kanseri daha az görülür. Anneler emzirerek hem bebeklerine, hem de kendi sağlığına önemli ölçüde katkı sağlar. Her bebek için kendi annesinin sütü özeldir. Bebek büyüdükçe anne sütünün kompozisyonu değişir ve olgunlaşır. Bu nedenle anne sütü taklit edilemez. Anne ve bebek arasındaki güçlü iletişim ilk emzirme ile başlar. Güçlü yarınlar için emzirmeyi teşvik edelim" diye konuştu.

Emzirme Haftası etkinliğe, doktor, ebe, hemşire ve hastane çalışanları katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.