bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Güzellik Salonlarına Bayram Denetimi

SAMSUN

İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü bayram öncesi güzellik salonlarını denetledi.İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılan kontrollerde ilçe sınırlarında faaliyet gösteren 39 güzellik salonu denetlendi. 8 güzellik...

İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü bayram öncesi güzellik salonlarını denetledi.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılan kontrollerde ilçe sınırlarında faaliyet gösteren 39 güzellik salonu denetlendi. 8 güzellik salonuna ise ruhsatsız faaliyet gösterdiği için hakkında tutanak tutularak cezai işlem yapılmak üzere encümene havale edildi. Noksanlıkları bulunan işletmelere eksikliklerini tamamlamak için ek süre verildi.

Yapılan denetimlerde kullanılan cihazlar incelenirken iğneli epilasyon ve lazer epilasyon cihazlarının yasak olduğu hatırlatıldı. Hijyen kurallarına uyulması konusunda işyeri sahiplerini uyaran ekipler, masaj salonu olarak faaliyet gösteren güzellik salonlarına ikazda bulunuldu.

İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte güzellik salonlarına bayram öncesi denetim yaptıklarını söyleyen İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Doğan, "Sağlık ihmale gelmez, vatandaşlarımızın sağlığı da en az kendi sağlığımız kadar önemlidir. İnsana doğrudan sunulan hizmetlerin zarar verme ihtimallerini ortadan kaldırabilmek için denetimlerimiz sıkı tutuyoruz. Kontrollerimizde güzellik salonlarının fiziki alt yapısı, işlemleri, bulunması gereken asgari ekip ve ekipmanları, çalışan personelin yeterliliğiyle bulaşıcı hastalık yönünden gerekli kontrollerinin yapılıp yapılmadığını denetledik” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.