bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Genç’ten Sg Bölge Komutanlığı’na Ziyaret

SAMSUN

Samsun'un önemli bir deniz kenti olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz'in Samsun için önemli bir avantaj olduğunu söyledi.Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Sahil Güvenlik(SG) Bölge Komutanlığı’nı ziyaret...

Samsun'un önemli bir deniz kenti olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz'in Samsun için önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Sahil Güvenlik(SG) Bölge Komutanlığı’nı ziyaret etti. SG Kurmay Kıdemli Albay M. Zeki Bodur'un misafiri olan Başkan Genç, Sahil Güvenlik'in görevi ve çalışmaları hakkında Bodur'dan bilgi aldı. Ziyaretinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden SG Kurmay Kıdemli Albay M. Zeki Bodur, Sahil Güvenliği'nin sahil ülkelerinin güvenliği açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Samsun Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'nın Türkiye'deki dört noktadan birisi olduğuna dikkat çekti.

Toplam 330 milyon euro bütçeli 'Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi' projesi kapsamında inşa ettirilen 4 adet gemiden ilki olan "TCSG DOST" gemisinin 19 Mayıs'ta Samsun'da göreve başladığını ifade eden Kurmay Kıdemli Albay Bodur, "Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın açık denizlerdeki görev etkinliğinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacak olan TCSG DOST Gemisi, açık denizde arama ve kurtarma harekatı icra etmenin yanı sıra yangın söndürme ile kaçakçılığın önlenmesi gibi operasyonlarda da kullanılabilecek donanıma ve helikopter iniş kalkış, taşıma imkan kabiliyetine de sahip" dedi.

SAMSUN TİCARET ŞEHRİ

Samsun'un tarihin ilk zamanlarından itibaren önemli bir ticaret şehri olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Sahil Güvenlik Komutanlığı, deniz güvenliği açısından son derece önemli bir görev icra ediyor. 4 Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'ndan birisinin Samsun'da olması şehrimizin önemini ortaya koyuyor. Deniz kenti olan Samsun'un güvenliği kadar deniz ticaretçilerinin de güvenliği o derece önemli. Çünkü işadamları için en önemli hadise güvenliktir" diye konuştu.

HİNTERLANDI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Samsun'un iki mavisinden birinin deniz olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Samsun, denizi ve hava ulaşımını iyi kullanmalı. Denizi kullanmak demek sadece gemilerden ibaret değildir. Karadeniz'in hinterlandını iyi değerlendirmek gerekir. Limanı gerekli ulaşım ağlarıyla donatmamız ve bağlamamız gerekiyor. Bu şehre limanla bağlantılı hızlı yük trenini getirdiğimiz vakit, Anadolu'yu yeniden Samsun'a bağlarız. Yine aynı şekilde bu şehre ihtiyaca cevap verecek donanıma sahip lojistik köyler yapmak lazım" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Sahil Güvenlik Bölge Komutanı SG Kıdemli Albay M. Zeki Bodur, Başkan Genç'e ziyaretinin anısına Sahil Güvenlik kupası, denizcilik kılıç nişanı ve Sahil Güvenlik kitabı hediye ederken, Başkan Genç de, Kıdemli Albay Bodur'a plaket verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.