bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Genç: “Cadiler Can Bulacak”

SAMSUN

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un vadilerinin gün yüzüne çıkması gerektiğini belirterek, "Bu zamana kadar ihmal edilen vadiler uygulanacak proje ile can bulacak" dedi.Yaşanabilir bir Samsun için vadilerin de çok önemli yer tuttuğunu...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un vadilerinin gün yüzüne çıkması gerektiğini belirterek, "Bu zamana kadar ihmal edilen vadiler uygulanacak proje ile can bulacak" dedi.

Yaşanabilir bir Samsun için vadilerin de çok önemli yer tuttuğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeşille mavinin buluştuğu vadileri, ekolojik yapılaşmanın hakim olduğu, şehrin karmaşasından uzak yaşam alanlarına dönüştürecek projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Samsun'da uygulanacak Asl-ı Samsun ve Şehr-i Samsun projeleri ile birlikte yeni yaşam alanlarına ihtiyaç duyulacağına işaret eden Başkan Genç, "Biz Vadiler Projesi ile insan merkezleri bir şehir hedefliyoruz. Samsun'da bu zamana kadar ihmal edilen vadilerimizde lüks villaların olduğu, yeşille mavinin buluştuğu, düşük yoğunluklu, yüksek kaliteli konutlar oluşturacağız. Böylece Samsunlular vadiler aracılığıyla yeşil kuşakla birlikte denizle buluşacaktır" dedi.

SAMSUN’DA EKOLOJİK YAŞAM MERKEZLERİ OLACAK

Samsun’un ırmak ve vadilerin bol olduğu bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, “Samsun’un eşsiz bir yeşilliği var. Dünyadaki en güzel yerler vadilerin olduğu yerlerdir. Biz de bunu dikkate alarak Samsun'un omurgasını oluşturacak yeni yaşam alanları planladık. Samsun’un Güney yönünde ekolojik unsurları ön plana çıkararak, botanik parklar, sosyal tesisler, spor alanları, eğlence ve kültür alanları, yeşilin içinde yürüyüş parkurlarının olacağı yüksek kalite yaşam alanları ile buluşan, yeşilin bol, konutun az olduğu ve ormanlarla kucaklaşan vadiler hayal ediyoruz” diye konuştu.

Projenin ayrıntılarını da anlatan Başkan Genç, "Yeşille bezenmiş vadilerimiz birer cennet. Ancak denize bakan vadilerimiz yıllardır öylece duruyor. Vadilerimizdeki yeşil dokuyu tamamen koruyacağız. Yeşille iç içe, hatta yeşilin arasında kaybolan, en fazla iki katlı villalar yaparak, modern ve sağlıklı mekanlar oluşturulacak. Böylece insanlarımız şehrin gürültüsünden uzak yaşam alanlarına kavuşacak" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.