bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gazilerden Valiye Ziyaret

SAMSUN

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla gazi ve şehit dernekleri yönetici ve üyelerini kabul etti.'Gaziler Günü’ etkinlikleri kapsamında, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla gazi ve şehit dernekleri yönetici ve üyelerini kabul etti.

'Gaziler Günü’ etkinlikleri kapsamında, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dullar, Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı İrfan Öztürk, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim ve gaziler Vali Aksoy’u ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Ahmet Diril, “Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle kazanılmasının ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ve mareşallik unvanının verilmesinin 92. yıl dönümü olan bugün de bizleri bir hafta öncesinden başlayan etkinlikle beraber bütün protokol nezdinde çok güzel temsil ettiniz ve kahraman gazilerimize yakışır, özellikle Atatürk’ün şehrinde yaşayan gazilerimizin tüm kahramanlıklarıyla beraber bizimle oldunuz. Bizlere onur ve gurur yaşattınız. Ben başta Kore gazileri ağabeylerim ve onların münevver eşleri, Kıbrıs gazilerimiz ve diğer gazilerimiz ve şahsım adına sizlere şükran, minnet duygularımı ifade ediyorum” dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmasında, “Özellikle ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Bugün 19 Eylül Gaziler Günü'nü çeşitli etkinliklerle hep beraber kutluyoruz. Bugünü anlamlı hale getiren gazilerimizdir. Onların varlığı vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna bir ülkenin uluslararası anlamda etkin ve saygın bir ülke olarak kalmasını, devam etmesini sağlamaktadır. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Gazilerimizin vermiş olduğu mücadele bizim bugün bağımsız bir ülke olarak yaşamamızda çok önemli bir etken olmuştur. Özellikle bu günlerde gençlerimize bu anlamda anlatacaklarımız, bu ülkenin hangi şartlarda ne tür mücadelelerle kurulduğu ve vatanın bu hale gelmesi konusunda yapılan mücadeleleri anlatmak için bir fırsattır. Ben sizlerin şahsında bütün gazilerimizin bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum. Ebediyete gitmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Sağlıkla huzurlu nice yıllara hep birlikte yaşamayı temenni ediyorum. Devletin bütün kapıları gazilerimize, şehit yakınlarımıza açık. Sizlerin sorunu bizim en öncelikli sorunumuzdur. Ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.